Kokeile kuukausi maksutta

Parma toimittaa 500 kuitubetonielementtiä Tapiolan kohteisiin

Parma toimittaa kuitubetonielementit kauppakeskus Ainoaan ja Länsimetron asemaan Tapiolassa Espoossa. Toistaiseksi toteutettujen kohteiden elementit ovat olleet lähes poikkeuksetta tuontitavaraa.

Kauppakeskus Ainoa Espoon Tapiolassa.

Tapiolaan asennetaan harsomaisia kuitubetonielementtejä yhteensä lähes 500 kappaletta. Pinta-alaltaan määrä on noin 2500 neliömetriä.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:n rakennuttajapäällikkö Harri Ahon mukaan Parman kehitystyö ja kotimaisuus olivat keskeisiä valintaperusteita. Lisävalttina oli mahdollisuus nivoa Tapiolan vanha ja uusi arkkitehtuuri arvokkaasti yhteen. Betoni on eri muodoissaan Tapiolan rakentamisessa tyypillinen materiaali.

”Halusimme julkisivuihin kuitubetonia. Näin huippuarkkitehtien taiteellinen vapaus ei rajoitu teknisiin seikkoihin ja uudistuva kaupunkikeskus saa arvoisensa ilmeen”, Aho kertoo.
Parman myyntipäällikön Satu Parikan mukaan Tapiola on merkittävä ja näyttävä kohde, joka tulee lisäämään kuitubetonin kiinnostavuutta uutena julkisivuvaihtoehtona.

”Lisäksi on upeaa, että voimme olla mukana uudistamassa perinteikästä ja Suomen kansainvälisesti tunnetuinta kaupunkikokonaisuutta.”

Ainoan urakoi SRV Rakennus Oy ja Länsimetron Tapiolan aseman urakoitsija on Lemminkäinen Infra Oy. Kuitubetonielementtien toimitukset alkavat lähiviikkoina ja työt valmistuvat kesällä 2016. Länsimetro aloittaa liikennöinnin elokuun puolivälissä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Parma toimittaa 500 kuitubetonielementtiä Tapiolan kohteisiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat