Kokeile kuukausi maksutta

Tapiolaan rakenteilla olevan kauppakeskuksen vuokrausaste jo 90 prosenttia

Espoon Tapiolan keskiössä toimivan kauppakeskus Ainoan laajennusosa on noussut harjakorkeuteensa. Kauppakeskuksen toisen vaiheen rakennustyöt valmistuvat keväällä 2017. Liiketilat on vuokrattu lähes kokonaan, ja vuokrausaste on jo 90 prosenttia.

Kauppakeskus Ainoa Espoon Tapiolassa.

Maaliskuussa 2017 kauppakeskus Ainoa sisältää 30000 neliömetriä liiketilaa sekä noin 50 liikettä. Stockmann-tavaratalo siirtyy tuolloin nykyiseltä paikaltaan Ainoaan uudenlaisella konseptilla. Laajennetun kauppakeskuksen päälle rakennetaan uniikkeja asuinhuoneistoja ja viheralueita.

Ainoan ensimmäinen vaihe avattiin vuonna 2013. Kauppakeskuksessa asioi vuonna 2015 noin 2,4 miljoonaa henkeä, ja kävijämäärät jatkavat kasvuaan. Kauppakeskuksessa toimii tällä hetkellä kolmisenkymmentä liikettä ja palvelua, joiden määrä kasvaa reilusti laajennuksen myötä. Stockmannin lisäksi laajennusosaan avautuu myös lääkärikeskus Diacor, Tapiolan apteekki, Nordea sekä Clas Ohlson. Myös kahvila- ja ravintolatarjonta täydentyy uusilla toimijoilla.

Kauppakeskuksen kolmas ja lopullinen vaihe valmistuu loppuvuodesta 2019. Lopullinen Ainoa käsittää yli 50000 neliötä ja 100 erikoisliikettä.

Kulkuyhteydet Ainoaan ovat erinomaiset, kun länsimetro aloittaa liikennöinnin elokuussa 2016 ja kauppakeskuksen yhteyteen 2018 valmistuvan bussiterminaalin läpi kulkee jopa 160 bussia tunnissa.

”Ainoan yhteyteen sijoittuvat pysäköintilaitos, metroasema sekä bussiterminaali. Yhdessä monipuolisten palveluiden kanssa ne tekevät myös tulevien asukkaiden arjesta ainutlaatuisen sujuvaa. Asuntokauppa etenee vauhdikkaasti, ja Ainoan päälle rakennettavan Kirjokannen asunnoista on myyty jo yli 40 prosenttia”, LähiTapiolan kiinteistörahastojohtaja Kim Särs sanoo.

LähiTapiolan hallinnoima kiinteistöpääomarahasto Tapiola KR III investoi noin puoli miljardia euroa Tapiolan keskuksen kehittämiseen vuosina 2011–2020.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tapiolaan rakenteilla olevan kauppakeskuksen vuokrausaste jo 90 prosenttia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat