Kokeile kuukausi maksutta

Raide-Jokerin johtoryhmä esittää suunnittelijaksi kolmen ryhmittymää

Raide-Jokerin johtoryhmä päätti kokouksessaan 14.6. esittää projektin suunnittelusta vastaavaksi osapuoleksi VR Track Oy:n, Sito Oy:n ja Ramboll Finland Oy:n muodostamaa ryhmittymää.

Raide-Jokeri korvaa nykyisen Bussi-Jokerin. Ensimmäinen idea hankeesta syntyi 1980-luvun lopulla.

Allianssimallilla toteutettavan Raide-Jokerin urakoitsijasta puolestaan on käynnistymässä tarjouskilpailu, johon johtoryhmä päätti esittää kaikkia neljää osallistumisilmoituksen jättänyttä ehdokasta.N eljästä ehdokkaasta valitaan syksyllä urakoitsija toteuttamaan Raide-Jokeri-linjan rakentamista.

Raide-Jokerin johtoryhmän esitys suunnittelijavalinnasta on menossa vielä kesäkuun aikana Helsingin ja Espoon kaupunkien päätettäväksi. Helsingissä päättävänä tahona on HKL:n johtokunta ja Espoossa teknisen toimen johtaja.

Esitettävän suunnittelijaosapuolen jättämä tarjous oli kaikista kolmesta tarjouksesta kokonaistaloudellisesti edullisin. Tarjouksensa jättivät myös ryhmittymä Täyskäsi, johon kuuluvat Destia Oy, A-Insinöörit Suunnittelu Oy, Saanio & Riekkola Oy, Finnmap Infra Oy, Sweco Rakennetekniikka Oy, Sweco Ympäristö Oy ja Arkkitehtitoimisto CJN Oy sekä ryhmittymä Raideri, johon kuuluvat Pöyry Finland Oy, WSP Finland Oy ja Ratatek Oy.

Raide-Jokerin urakoitsijaksi ehdolla neljä ryhmittymää

Raide-Jokerin urakoitsijan hankinnassa on seuraavaksi alkamassa tarjouskilpailu, johon on ilmoittautunut neljä ryhmittymää:

ryhmittymä Jokeri, johon kuuluvat VR Track Oy ja YIT Rakennus Oy

ryhmittymä Kehäratikka, johon kuuluvat Destia Oy ja Destia Rail Oy (alihankkijana Electric Power Finland Oy)

ryhmittymä Skanska I&T, johon kuuluvat Skanska Infra Oy ja Skanska Talonrakennus Oy (alihankkijana Komsor Oy)

ryhmittymä, johon kuuluvat Lemminkäinen Infra Oy ja Eltel Networks Oy.

Valinta edellyttää vielä molempien kaupunkien erillisiä päätöksiä. Päätökset ehdokkaista tekevät HKL:n toimitusjohtaja ja Espoon teknisen toimen johtaja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Raide-Jokerin johtoryhmä esittää suunnittelijaksi kolmen ryhmittymää”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat