Kokeile kuukausi maksutta

Kaatopaikkavesien puhdistus tehostuu Heinolassa

Heinolan Sahanniemen puhdistamon peruskorjauksen yhteydessä myös typenpoisto tehostuu, ja sama laitos alkaa käsitellä myös läheisen erikoiskaatopaikan suotovesiä.

Pekka Tanskanen purkaa altaan seinävalumuottia. Kuva: Vesa Tompuri

Ympäristövaatimusten kiristyminen on pääasiallisena syynä sille, että jätevedenpuhdistamojen korjaus- ja laajennushankkeita on toteutettu aiempaa enemmän jo useiden vuosien ajan. Monissa puhdistamoissa hankkeiden alkusysäyksenä on toiminut ympäristöviranomaisten vaatimus vähentää läheiseen vesistöön johdettavan jäteveden typpikuormaa 70 prosentilla.

"Typenpoiston tehostaminen tarkoittaa käytännössä ilmastusallastilavuuden lisäämistä. Täällä Sahaniemessä aiempien kahden ilmastusaltaan lisäksi tarvitaan jatkossa kaksi uutta likimain saman kokoluokan allasta", kertoo Heinolan Sahaniemen saneeraushankkeen suunnittelun projektipäällikkö Niko Rissanen Ramboll Finland oy:stä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaatopaikkavesien puhdistus tehostuu Heinolassa”

Viimeisimmät näkökulmat