Joillakin kauppakeskuksilla menee hyvin – Ainoan myynti- ja kävijämäärät ylittivät odotukset

Espoon Tapiolassa sijaitsevan kauppakeskus Ainoan myynti- ja kävijämäärät kehittyivät viime vuonna yli odotusten. Kasvun odotetaan jatkuvan, sillä kauppakeskuksen viimeinen vaihe valmistuu lokakuussa.

Kauppakeskus Ainoa Espoon Tapiolassa.

Vuonna 2018 kauppakeskus Ainoan myynti oli 133 miljoonaa euroa ja kasvoi näin 17 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kauppakeskus ylitti kuuden miljoonan kävijän tavoitteensa kasvun ollessa miltei 22 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna.

”Kasvutavoitteiden ylittyminen on jatkumoa onnistuneelle edelliselle vuodelle. Tälle vuodelle odotamme niin ikään selkeää kävijämäärien ja myynnin kasvua bussiterminaalin avautuessa keväällä ja kauppakeskuksen valmistuessa syksyllä”, Ainoan kauppakeskuspäällikkö Juha Mäkelä sanoo tiedotteessa.

Ainoan rakenteilla oleva kolmas ja viimeinen laajennusosa valmistuu ensi lokakuussa. Sen myötä kauppakeskuskokonaisuus on valmis. Lokakuussa aukeavasta liiketilakokonaisuudesta on tällä hetkellä vuokrattu jo 80 prosenttia ja viimeiset vuokrasopimukset viimeistellään kevään aikana.

Uuden bussiterminaalin ja kauppakeskuksen kolmannen vaiheen valmistumisen odotetaan nostavan Ainoan kävijämäärän 8 miljoonaan vuodessa.

Syksyllä avautuva lopullinen kokonaisuus on 50000 neliömetrin kokoinen. Se käsittää yli 120 liikettä ja kattavan ravintolamaailman. Uusi laajennusosa tuo Ainoaan myös 70 täysin uutta liikettä, joiden joukossa ovat muun muassa puutarhamyymälä Plantagen, lastenvaateliike Polarn O. Pyret, Suomalainen Kirjakauppa ja Ruohonjuuri. Ravintolamaailmaan puolestaan avautuvat muun muassa Kirkkonummelta tuttu Bistro O Mat, pietarsaarelainen Friends & Brgrs ja ramenistaan kuuluisa Momotoko. Lisäksi ravintolakattausta täydentävät muun muassa Classic Pizza ja Hangon Makaronitehdas.

”Ainoan kolmannen vaiheen valmistumisen myötä voimme tarjota asiakkaillemme myös paljon sellaisia liikkeitä ja palveluita, joita Tapiolassa ei tällä hetkellä ole, mutta joita on toivottu ja odotettu. Uskomme, että uudet liikkeet ja mielenkiintoinen ravintolamaailma vetävät puoleensa asiakkaita myös pidemmän matkan päästä”, Ainoan kaupallinen johtaja Marja-Liisa Neuvonen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Joillakin kauppakeskuksilla menee hyvin – Ainoan myynti- ja kävijämäärät ylittivät odotukset”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi