Kokeile kuukausi maksutta

Skanska ja ABB kehittävät älykotia yhdessä Metropolian kanssa

Rakennettava kehitysalusta SmartLab on asumista palvelevan teknologian kehittämiseen ja testaukseen suunniteltu asunto.

Rakennettava kehitysalusta SmartLab on asumista palvelevan teknologian kehittämiseen ja testaukseen suunniteltu asunto.

Skanska ja ABB rakentavat yhteisessä hankkeessa Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa erityisen älykotien kehitysalustan SmartLabin. Alusta on asumista palvelevan teknologian kehittämiseen ja testaukseen suunniteltu asunto.

Skanska ja ABB ovat SmartLabin kehittäjiä ja ylläpitäjiä. SmartLab toimii samalla alustana ja koekenttänä Metropolia Ammattikorkeakoulun innovaatioprojekteissa ja opinnäytetöissä.

Rakennustyöt valmistuvat kevään 2020 aikana Stadin ammatti- ja aikuisopiston rakennusalan ja talotekniikan opiskelijatyönä. SmartLab otetaan käyttöön keväällä 2020.

SmartLab-tilaa hyödynnetään palvelumuotoilun keinoin sekä teknisten ratkaisujen että käyttöliittymien kehittämiseen. SmartLabissa testataan ja kehitetään teknologioita, rajapintoja ja käytäntöjä, joiden avulla voidaan kehittää asumista palvelevia käyttäjäystävällisiä ratkaisuja. Ratkaisujen on tarkoitus soveltua elämänkaaren eri vaiheisiin. Laajemmin tavoitteena on tulosten hyödyntäminen uuden sukupolven järjestelmien ja asuntojen suunnittelussa sekä ratkaisujen skaalaus asuntosuunnitteluun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska ja ABB kehittävät älykotia yhdessä Metropolian kanssa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat