Caverionin tulos parani loppuvuonna voitolliseksi – toimitusjohtajan mukaan tulos on kaikkien aikojen paras Suomessa

Kiinteistötekniikkaa ja -palveluja tarjoavan Caverionin tulos oli loppuvuonna selvässä nousussa, mutta ei yltänyt markkinaodotuksiin.

Toimitusjohtaja Ari Lehtoranta on tyytyväinen Caverionin suorituksen kehitykseen neljännellä vuosineljänneksellä. Kuva: Sami Kilpiö / HS

Liikevaihto kasvoi hitusen. Osinkoa yhtiö aikoo jakaa edellisvuotta enemmän.

Tulos ennen veroja nousi 14,6 miljoonan euron tappiolta 16,3 miljoonaa euroa voitolle. Analyytikot odottivat 27,4 miljoonan euron tulosta ennustepalvelu Infront Datan keräämässä ennusteessa (mediaani).

Osakekohtainen tulos parani -0,13 eurosta 0,11 euroa voitolle, kun markkinaodotus oli 0,16 euroa.

Liiketulos nousi -8,7 miljoonasta eurosta 18,9 miljoonaan euroon.

Liikevaihto kasvoi 588 miljoonasta eurosta 589 miljoonaan. Palveluiden liikevaihto kasvoi 7,5 prosenttia.

Caverionin osinkoehdotus on 0,08 euron edellisvuoden 0,05 euron sijaan.

Caverion odottaa palveluiden taustalla olevan kysynnän jatkuvan hyvänä. Myös projektien markkinoiden odotetaan pysyvän vakaina huolimatta taloudellisen ympäristön kasvaneesta epävarmuudesta liike- ja toimistorakentamisessa muissa Caverionin toimintamaissa, paitsi Ruotsissa.

Caverion ohjeistaa, että konsernin liikevaihto ja oikaisu liikevoitto mukaan lukien aineettomien omaisuuserien poistot ja arvonalentumiset, mutta ilman vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä kasvavat edellisvuodesta.

Viime vuonna liikevaihto oli 2123,2 miljoonaa euroa ja oikaistu liiketulos 67,2 miljoonaa euroa.

Lehtoranta: Kassavirta viime vuoden kohokohta

Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta pitää yhtiön loppuvuoden kehitystä hyvänä.

”Olen tyytyväinen Caverionin suorituksen kehitykseen neljännellä vuosineljänneksellä. Ensinnäkin, Caverion kääntyi kasvu-uralle. Liikevaihtomme neljännellä vuosineljänneksellä kasvoi 589,0 miljoonaan euroon, mikä sisältää Maintpartnerin ja Huurteen yritysostot joulukuusta alkaen. Nämä yritysostot, yhdessä Pelsun yrityshankinnan kanssa, ovat esimerkkejä uudistetusta keskittymisestämme kasvuun”, Lehtoranta toteaa tiedotteessa.

Caverionin tulos kääntyi viimeisellä neljänneksellä voitolliseksi. Liikevaihto sen sijaan polki lähes paikallaan.

”Liikevaihto kasvoi 1,6 prosenttia vuosineljänneksellä, kun ei oteta huomioon valuuttakurssien vaikutusta. Samalla saavutimme tulostavoitteemme ja myönteinen kolmannella vuosineljänneksellä näkyvissä ollut kehityssuunta jatkui.”

Caverionin tilauskanta kasvoi 11,8 prosenttia 1 670,5 miljoonaan euroon. Lehtorannan mukaan tämä tukee konsernin orgaanista kasvua tulevaisuudessa.

”Vanhat projektit vaikuttivat yhä heikentävästi projektit-liiketoiminnan kannattavuuteen vuonna 2019. Vaikka projektit-liiketoiminta paransi suoritustaan vuoden 2019 toisella vuosipuoliskolla, kannattavuus on yhä kaukana tavoitetasosta. Suorituskyvyn johtamisen toimenpiteet jatkuvat”, Lehtoranta sanoo.

Hänen mukaansa kuluneen tilivuoden kohokohta oli yhtiön kassavirta. Operatiivinen rahavirta ennen rahoituseriä ja veroja parani 21,6 miljoonasta eurosta 143,7 miljoonaan euroon.

”Jatkuvat ponnistelumme käyttöpääoman parantamiseksi ovat tuottaneet tulosta”, Lehtoranta sanoo.

Hänen mukaansa Caverion teki viime vuonna kaikkien aikojen parhaan tuloksensa Suomessa, teollisuuden ratkaisuissa ja Itävallassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionin tulos parani loppuvuonna voitolliseksi – toimitusjohtajan mukaan tulos on kaikkien aikojen paras Suomessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat