Lujatalo rakentaa Satolle 77 uutta vuokra-asuntoa Espoon Niittykumpuun

Niittykummun metroasema on kiihdyttänyt alueen täydennysrakentamista. Vuoteen 2030 mennessä asukasmäärän odotetaan kasvavan 12 000:een.

Sato rakennuttaa Espoon Niittykumpuun metroaseman läheisyyteen 77 vuokra-asuntoa. Rakentaminen alkaa maaliskuussa 2020, ja asunnot ovat muuttovalmiita joulukuussa 2021. Kohteen lämmönlähteenä on maalämpö.

Asunnot rakentaa Lujatalo.

Saton investoinneista vastaava liiketoimintajohtaja Antti Aarnion mukaan vuokra-asunnoille metroaseman ja palvelujen lähellä on kysyntää.

Kohteen lämmönlähteeksi valittiin maalämpö, jossa hyödynnetään maaperään varastoitunutta auringon energiaa. Maalämpö vähentää hiilidioksidipäästöjä ja etenkin ilmaston lämmetessä maalämmön etuna on, että sitä voidaan käyttää myös rakennuksen viilentämiseen. Kohde on käytönaikaisesti hiilineutraali, kun maalämmön lisäksi käytetään uusiutuvaa sähköä.

”Tarkistamme kaikissa peruskorjaus- ja uudiskohteissa onko rakennuksiin mahdollista ottaa energiaa maasta. Tämä on vastuullisuusohjelmamme tavoitteiden mukaista”, Aarnio.

Sato tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä kiinteistöjen energiankäyttöä koskevien hiilidioksidipäästöjen osalta. Lämmityksen kautta päästöjä voidaan vähentää eniten.

Niittykummun metroasema on kiihdyttänyt alueen täydennysrakentamista. Vuoteen 2030 mennessä asukasmäärän odotetaan kasvavan 12 000:een.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujatalo rakentaa Satolle 77 uutta vuokra-asuntoa Espoon Niittykumpuun”

Vastaa