Nordean barometri: Asuntosijoittajissa entistä enemmän ensikertalaisia

Tyypillinen suomalainen asuntosijoittaja on barometrin mukaan avo- tai avioliitossa elävä 46-vuotias mies Uudeltamaalta. Sijoitusasunto hankitaan kasvukeskuksesta.

Nordean mukaan ensimmäistä sijoitusasuntoaan hankkivia on pian yhtä paljon kuin kokeneita konkareita, joilla on yleensä jo 2-4 kohdetta.

Nordean asumisbarometrin mukaan asuntosijoittaminen jatkaa kasvuaan ja etenkin ensikertalaisia on liikkeellä entistä enemmän. Ensikertalaisiksi luokitellaan Nordeassa yhden sijoitusasuntolainan asiakkaat.

Trendi on jatkunut pankin mukaan jo muutaman vuoden. Tänä vuonna lähestytäänkin kuulemma jo tilannetta, jossa heitä on jo yhtä paljon kuin aktiivisia sijoittajia, joilla on kahdesta neljään sijoitusasuntoa.

Tyypillinen suomalainen asuntosijoittaja on Nordean asuntorahoitusneuvojille suunnatun barometrin mukaan avo- tai avioliitossa elävä 46-vuotias mies Uudeltamaalta, jonka mediaanitulot ovat 4 500 euroa kuukaudessa. Useimmiten suomalainen asuntosijoittaja on vakituisessa työsuhteessa tai yrittäjä. Sijoitusasunto sijaitsee kasvukeskuksessa.

Naisten osuus nostetuista sijoitusasuntolainoista on noin kolmannes. Nuorten sijoittajien osuus kasvaa sekin jatkuvasti.

Asumisbarometriin vastasi noin sata Nordean neuvojaa. Yli puolet vastaajista kertoi kiinnostuksen asuntosijoittamiseen säilyneen koronakeväänä ennallaan ja ensikertalaisia että kokeneempia asuntosijoittajia olevan liikkeellä entiseen tapaan. Kolmasosa kyselyyn vastanneista kertoi asuntosijoittajien riskitietoisuuden kasvaneen.

 

 

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nordean barometri: Asuntosijoittajissa entistä enemmän ensikertalaisia”

Jätä kommentti