Senaatti ja Turun kaupunki käynnistivät tontinluovutuskilpailun

Turun Pihlajaniemen ensimmäisten asuinkortteleiden tontinluovutuskilpailu käynnistyi elokuussa.

Luonnoskuva Pihlajaniemen alueesta. Kuva: Senaatti.

Laatu- ja hintakilpailun koskee Pihlajaniemeen kaavoitettavia asuinkerrostalokortteleita. Kohteena on kolme asuinkorttelia, jotka käynnistävät asuntorakentamisen Pihlajaniemessä. Korttelien laajuus on yhteensä noin 45 000 kerrosneliömetriä.

Kilpailijoilta edellytetään viite- ja konseptisuunnitelmia sekä tarjousta asuinrakennusoikeuden ostamisesta. Kilpailu saatetaan päätökseen loppuvuoden 2020 aikana, minkä jälkeen Turun kaupunki jatkaa asemakaavaehdotuksen laatimista. Rakentamisen aloituksen arvioitu ajankohta on 2022-2023.

Kilpailun tavoitteena on löytää Pihlajaniemen rakentamisen käynnistäville kortteleille kaupunkikuvallisesti laadukkaat suunnitelmat. Suunnitelman esittäjä sitoutuu ostamaan kilpailun kohteena olevat maa-alueet sekä toteuttamaan korttelin kilpailussa esitettyjen suunnitelmien mukaisina ja niissä sovittua laatua noudattaen.

Ensimmäisessä vaiheessa kilpailijat toimittavat viite- ja konseptisuunnitelmat sekä selvityksen kilpailijalta edellytettävistä kelpoisuusvaatimuksista. Kilpailun toiseen vaiheeseen valitaan toimitettujen tarjousten sekä viite- ja konseptisuunnitelmien perusteella parhaiten kokonaisarvioinnissa menestyneet kilpailijat.

Kunkin korttelin osalta toiseen vaiheeseen valitaan 1-2 kilpailijaa tai kilpailijaryhmää. Toisessa vaiheessa kilpailijat tarkentavat suunnitelmiaan neuvotteluiden perusteella lopulliseksi kilpailusuunnitelmaksi ja kilpailun voittajien kanssa tehdään kiinteistökaupan esisopimukset.

”Pihlajaniemen uuden kaupunginosan suunnittelu ympäröivään, olemassa olevaan kaupunkirakenteeseen suoraan historiallisen miljöön kupeeseen on moniulotteinen ja vaativa suunnittelutehtävä. Alue mahdollistaa erittäin houkuttelevan, innostavan ja urbaanin asumismiljöön tuleville asukkaille. Lisäksi alue tulee osaltaan tarjoamaan virkistysmahdollisuuksia ja palveluja myös ympäröivien alueiden asukkaille”, Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Otto Virenius kertoo tiedotteessa.

Pihlajaniemen alueesta luodaan uusi vetovoimainen, merellinen ja urbaani kaupunginosa yli 5 000 asukkaalle. Alueen keskeinen sijainti, luonnonympäristö sekä merenranta-alue luovat hyvät edellytykset viihtyisän, vehreän ja omaleimaisen uuden kaupunginosan kehittymiselle.

Asuinkerrostalojen lisäksi alueelle rakennettaneen koulu ja päiväkoti sekä liikekortteli. Myöhemmin kaavoitettavan Pihlajaniemen eteläosan ranta-alueelle on suunniteltu myös esimerkiksi kahviloita ja ravintoloita sekä uimarantaa ja venepalveluita.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti ja Turun kaupunki käynnistivät tontinluovutuskilpailun”

Jätä kommentti