Caverionin toimitusjohtajaa kohtaan syyte

Virallinen syyttäjä on nostanut syytteen Caverion oyj:n toimitusjohtajaa Ari Lehtorantaa kohtaan.

Ari Lehtoranta. Kuva: Rio Gandara / HS

Syyttäjä on päättänyt nostaa syytteen epäillystä arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta kuutta Nokian Renkaat oyj:n hallituksessa ja toimitusjohtajana vuosina 2015-2016 toiminutta henkilöä vastaan. Nokian Renkaiden toimitusjohtajana toimi tuolloin Ari Lehtoranta.

Finanssivalvonta teki 16.5.2017 tutkintapyynnön siitä, oliko Nokian Renkaat laiminlyönyt tiedottamisvelvoitteensa ja olivatko yhtiön eräät työntekijät käyttäneet hyväkseen sisäpiirintietoa arvopaperikaupassa. Nyt syyteharkinta on saatu päätökseen ja syyttäjä päätti nostaa syytteet.

Caverion tiedottaa, että asia ei liity millään tavalla Lehtorannan toimintaan Caverionin toimitusjohtajana ja että Lehtoranta nauttii Caverionin hallituksen täyttä luottamusta. Caverion seuraa oikeusprosessin edistymistä ja tarkastelee asiaa viimeistään, kun oikeusprosessin lopputulos on tiedossa.

Caverionin tiedotteen mukaan Ari Lehtoranta kiistää syyllistyneensä rikokseen. Caverion ei aio kommentoida asiaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionin toimitusjohtajaa kohtaan syyte”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat