Naantalin Asuntomessujen suurin kohde Turun Teollisuuden Rakentajille – Lounatuuleen kuusi rivitaloa

Kohde on Arkkitehtitoimisto Haroma & Partnersin suunnittelema. Rakennustyöt käynnistyvät huhtikuun 2021 aikana ja talot valmistuvat kesän 2022 asuntomessuille.

Asuntomessualueen suurin yksittäinen kokonaisuus koostuu kuudesta rivitalosta, pihasaunarakennuksesta ja yhteisalueista. Taloihin tulee yhteensä 21 asuntoa.

TA-Yhtymä ja Turun Teollisuuden Rakentajat/Priima-Yhtiöt ovat solmineet urakkasopimuksen Naantalin vuoden 2022 asuntomessualueen suurimmasta hankekokonaisuudesta.  Lounatuulen asuntomessualueen korkeimmalle kohdalle rakennetaan pitkälti energiaomavarainen kokonaisuus, joka koostuu kuudesta rivitalosta, pihasaunarakennuksesta ja yhteisalueista. Taloihin tulee yhteensä 21 asuntoa.

Kyseessä on Arkkitehtitoimisto Haroma & Partnersin suunnittelema kohde. Rakennustyöt käynnistyvät huhtikuun 2021 aikana, ja talot valmistuvat kesän 2022 asuntomessuille. Asuntoihin voi hakea asukkaaksi keväällä 2022.

Lämmitysmuodoksi on valittu maalämpö. Taloissa on lattialämmitysjärjestelmä ja olohuoneissa on lisäksi viilennyslaite. Aurinkopaneelien avulla tuotetaan sähköä lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien käyttöön. Ylijäävää sähköä voidaan tallentaa teknisissä tiloissa akkuihin.

Yhteispihalle tulee puukiukaalla varustettu pihasaunarakennus, istutus- ja viljelylaatikoita, oleskelualue sekä lasten leikkimetsäksi nimetty leikkialue. Leikkialueella keinua ympäröivä maa on pehmennetty turvahiekan sijaan kauniimmin ympäristöön ja metsämaisemaan sulautuvalla kuorikatteella. Pihalla on myös hulevesiallas, johon sadevedet johdetaan.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Naantalin Asuntomessujen suurin kohde Turun Teollisuuden Rakentajille – Lounatuuleen kuusi rivitaloa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat