Oulun keskusta saa oman kirsikkansa – Skanskan kerrostalot valmistuvat vuoden 2022 lopulla

Alempien kerroksien pienempiä asuntoja on mahdollista yhdistää yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi.

Ainolankirsikka ja aiemmin valmistunut Ainolanpiha muodostavat yhdessä arkkitehtonisesti yhtenäisen korttelikokonaisuuden. (Kuva: Skanska)

Skanska rakentaa Oulun Myllytullin keskustakortteliin uuden asunto-osakeyhtiön, joka nousee keväällä valmistuneen Oulun Ainolanpihan viereen. Oulun Ainolankirsikka -nimiselle kohteelle tavoitellaan RTS-ympäristöluokitusta. Rakentamisen ennakoidaan alkavan lokakuussa 2021 ja kohteen arvioidaan valmistuvan vuoden 2022 lopulla.

Ainolankirsikka sisältää 36 asuntoa yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin saakka. Alempien kerroksien pienempiä asuntoja on myös mahdollista yhdistää yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke tai terassi, ja isommissa asunnoissa sekä osassa kaksioista on sauna.

Ainolankirsikka on valmistuessaan A-energialuokkaa, ja lisäksi RTS-ympäristöluokituksen mukaisesti kohde on suunniteltu ja rakennetaan kestävyysnäkökulmat huomioiden. Talon katolle asennetaan aurinkopaneelit, jotka kattavat osan kiinteistön käyttämästä sähköstä. Lisäksi kiinteistössä on pyörien pesu- ja huoltopiste sekä mahdollisuus asentaa sähköauton latauslaite autopaikalle.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulun keskusta saa oman kirsikkansa – Skanskan kerrostalot valmistuvat vuoden 2022 lopulla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat