Putkien vajaakäytön korroosioriskit huolestuttavat – tarkistamiseen ja korjaamiseen on kehitetty uusia menetelmiä

Isossa helsinkiläisessä kiinteistössä kartoitetaan ennakkoon viemäriputkien korjaustarpeita. Kiinteistönomistajat ovat huolissaan paitsi siitä, että koronapandemia on vähentänyt tilojen kysyntää, myös siitä, että kuivien putkien hankalammin hallittavat olosuhteet voivat aiheuttaa korroosio-ongelmia.

Huolto-operaattorit Miro Myllymäki (vas.) ja Jyri Turkki valvovat viemäriputken kuntoa videokuvasta. Kuva: Liisa Takala
Kiinteistön valurautaiset viemäriputket on uusittu vasta parikymmentä vuotta sitten, mutta viemärikuvien perusteella pystyviemärin pinnassa on jo korroosiota, minkä lisäksi vaakaviemärin pohjaan on kertynyt monenlaista saostumaa – aina papereista alkaen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Putkien vajaakäytön korroosioriskit huolestuttavat – tarkistamiseen ja korjaamiseen on kehitetty uusia menetelmiä”

Viimeisimmät näkökulmat