Kokeile kuukausi maksutta

Huonekohtaiseen lämmönsäätöön alkaa löytyä keinoja

Suomalaisyritys on selvitellyt ratkaisuja kerrostalojen, palvelutalojen ja liikekiinteistöjen perinteiseen ongelmaan.

Jokaiseen huoneeseen on jatkossa mahdollista määrittää oma lämpötila.

Vuosi sitten perustettu kiinteistöalan ohjelmisto- ja teknologiayritys Simap on alkanut tuoda markkinoille järjestelmää, joka säätää lämpötilan huonekohtaisesti pienentäen energiankulutusta ja rakennusten hiilijalanjälkeä. Tekniikkaa esitellään Rakennusten energiaseminaarissa 9.11.

Järjestelmä koostuu huonekohtaisista mittausantureista, langattomista termostaateista sekä keskusyksiköstä, joka ohjaa termostaatteja radioteknologialla. Asukkaan ei tarvitse tehdä mitään. Näin asunnon jokainen huone tai palvelutalon jokainen asunto saadaan halutun lämpöiseksi.

”Radioteknologia toimii paksujenkin betoniseinien läpi ja langattomat termostaatit ohjaavat lämpötilaa hyvin pienellä vaihteluvälillä. Samalla järjestelmä siirtää historiaan yhden perinteisen ja työlään lisähomman eli lämmityspatterien tasapainotuksen. Sitä ei tarvita enää”, kertoo Simapin toimitusjohtaja Kimmo Issakainen.

Järjestelmällä ohjataan tällä hetkellä yli 2000 huoneen lämpötilaa. Simapin mukaan määrä kasvaa viikoittain. Yrityksen omistajiin kuuluvat muun muassa järjestelmän kehityksestä vastanneet strategiajohtaja Ville Voipio ja kehitysjohtaja Seppo Laine sekä hallituksen puheenjohtaja, talotekniikan sarjayrittäjä Henri Juva.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Huonekohtaiseen lämmönsäätöön alkaa löytyä keinoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat