Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti kaavailee uuden pääpoliisiaseman rakentamista Vantaan Jokiniemeen

Senaatti-kiinteistöt ja Poliisihallitus yhdessä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa ovat hyväksyneet hankesuunnitelman uuden pääpoliisiaseman rakentamisesta Vantaan Jokiniemeen osoitteeseen Jokiniemenkuja 2.

Alustava havainnekuva pääpoliisitalosta Jokiniemen kadun suunnasta. Taustalla takavasemmalla Keskusrikospoliisin rakennus. Kuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki oy

Kokonaisuus valmistuisi vaiheittain, jolloin ensimmäiseksi valmistuisi poliisivankila arviolta kesällä 2023 ja poliisitalo syksyllä 2024. Parhaassa tapauksessa poliisivankilan rakentaminen päästään aloittamaan jo ensi keväänä.

”Hankkeen toteuttamiseksi on tehty viime vuosien aikana kattavia tarkasteluja, mutta nyt näyttäisi siltä, että jo ensi keväänä on edellytykset aloittaa poliisivankilan osalta pohjarakennustöitä”, hankkeesta vastaava Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Johanna Virsu kertoo.

Uuteen poliisitaloon sijoittuvat kaikki Vantaalla sijaitsevat poliisin palvelut eli lupapalveluiden asiakaspalvelupiste, rikosilmoitusten vastaanotto, asetarkastukset, löytötavarat, poliisivankila ja poliisin asiakkaiden kuulustelut ja tapaamiset.

”Jokiniemen poliisiasemasta tulee koko poliisilaitoksemme pääpoliisiasema, johon on keskitetty poliisilaitoksemme tärkeät toiminnot. Sijainti on asiakkaiden kannalta hyvä, sillä poliisitalo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien keskittymässä Tikkurilassa”, poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo tiedotteessa.

Uusi pääpoliisiasema on suunniteltu uudistetun poliisitalokonseptin mukaan.

”Uuden poliisitalokonseptin on tarkoitus vastata entistä paremmin tulevaisuuden tarpeita poliisitoiminnassa. Hyvin suunnitelluilla tiloilla pystytään tukemaan kaikkea poliisin toimintaa ja tilojen käyttäjien hyvinvointia. Valmistuessaan Vantaan pääpoliisiasema on ensimmäinen uuden poliisitalokonseptin mukaisesti modulaarisesti suunniteltu iso pääpoliisiasema ja siten maan modernein poliisin toimitila tässä kokoluokassa”, Poliisihallituksen teknologiajohtaja Jyrki Wasastjerna sanoo.

Jokiniemen uuden poliisitalon suunnittelusta vastaavat Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki, Granlund ja Insinööritoimisto Pontek. Hankkeen toteutumiseksi tarvitaan vielä valtioneuvoston raha-asianvaliokunnan puolto, Poliisihallituksen vuokrauspäätös sekä Senaatti-kiinteistöjen hallituksen investointipäätös, ennen kuin rakennustyöt voidaan aloittaa.

Nykyistä Vantaan oikeus- ja poliisitalon kiinteistöä Vantaan Kielotiellä kehitetään edelleen oikeushallinnon virastojen käyttöön.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti kaavailee uuden pääpoliisiaseman rakentamista Vantaan Jokiniemeen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat