Kokeile kuukausi maksutta

Uusi kaupunkisuunnittelupomo ei halua Helsinkiin Tukholman kaltaisia ongelmia

Alueellinen eriytyminen on johtanut tiettyjen lähiöiden rikollisuuden kasvuun Tukholmassa, missä riittää ampumavälikohtauksia ja ulkonaliikkumiskieltoja. Helsingin kaupunkiympäristön uusi toimialajohtaja pitää tärkeänä, ettei Helsinki ajaudu Tukholman tielle.

Lokakuussa eläköityneelle Mikko Aholle saatiin seuraaja Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtajana joulukuun alussa, kun Ville Lehmuskoski aloitti uudessa tehtävässään. Kyse on varsin vaikutusvaltaisesta pestistä: toimialajohtaja on Helsingin kaupunkisuunnittelun ylin virkamies ja kaupungin johtoryhmän jäsen.

Kaupunginvaltuustossa äänestetään viranhaltijanimityksistä vain harvoin, mutta Lehmuskosken valinnassa siihen päädyttiin perussuomalaisten esitettyä toimialajohtajan virkaan kaupungin liikenne- ja katusuunnittelupäällikkö Reetta Putkosta. Lehmuskoski keräsi 69 ja Putkonen 13 ääntä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi kaupunkisuunnittelupomo ei halua Helsinkiin Tukholman kaltaisia ongelmia”

Viimeisimmät näkökulmat