Kokeile kuukausi maksutta

Taloyhtiöiden maksutaakka kasvussa – lämmityskulut kysymysmerkkinä

Kiinteistöliiton mukaan taloyhtiöiden hoitokuluissa on alkaneelle vuodelle nousupaineita.

Kiinteistöliitto kannustaa taloyhtiöitä seuraamaan tarkasti energianhintojen muutoksia.

Lämmityskulut ovat kasvaneet maailmanmarkkinahintojen ja päästöoikeuksien hinnan kohoamisen seurauksena. Kaukolämmön hintakehitys vaihtelee suuresti kaupunkien välillä. Suurimmat korotuspaineet tulevat niihin energiayhtiöihin, jotka käyttävät öljyä, kivihiiltä, maakaasua tai turvetta.

"Taloyhtiön budjettia laadittaessa on lähtökohtana oltava tavanomaisen vuoden lämmitystarve, joka lasketaan pitkän ajan keskiarvosta. Viime vuosi oli selvästi edellisiä vuosia kylmempi, ja sen pohjalta voi lähteä rakentamaan budjettia tällekin vuodelle", sanoo Kiinteistöliiton talous- ja veroasiantuntija Juho Järvinen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taloyhtiöiden maksutaakka kasvussa – lämmityskulut kysymysmerkkinä”