Kokeile kuukausi maksutta

Ramboll mukaan vähähiilisen rakentamisen yhteistyöprojektiin – kumppaneina NCC, Stora Enso ja Combient Pure

Ramboll liittyy yhteistyöhön suunnittelutoimiston roolissa ja tuo mukanaan massiivipuurakentamisen suunnittelun asiantuntemusta.

Projektissa on syvennytty vähähiiliseen massiivipuurakentamiseen kahden pilottikohteen kautta. Niissä on noussut esille suunnittelun rooli materiaalilähtöisten päästöjen vähentämisessä. Massiivipuuelementtien keveyden ansiosta myös kuorma-autotoimituksia työmaalle voidaan vähentää jopa 80 prosenttia. (Kuva: Stora Enso)

Ramboll liittyy mukaan NCC Suomen, Stora Enson ja Combient Puren vähähiilistä rakentamista edistävään yhteistyöhön. Suunnittelu- ja konsultointiyritys tuo mukaan vähähiilisen rakentamisen osaamistaan, mikä mahdollistaa vähähiilisten vaihtoehtojen esilletuomisen koko rakentamisen arvoketjussa.

NCC Suomi, Stora Enso ja Combient Pure aloittivat yhteistyön syksyllä 2021. Kolmikon tavoitteenaan helpottaa rakennuttajien vähähiilisten rakennusratkaisujen valintaa. Yhteistyö jatkuu keväällä 2022, jolloin keskitytään tuomaan esille vähähiilisten rakennusmateriaalien päästövähennysvaikutuksia sekä valmiita rakentamisen ratkaisuja, joilla uusien rakennusten päästöjä voidaan minimoida.

Ramboll liittyy joukkoon suunnittelutoimiston roolissa ja tuo mukanaan massiivipuurakentamisen suunnittelun asiantuntemusta.

Massiivipuuelementit pudottavat päästöjä

Projektissa on syvennytty vähähiiliseen massiivipuurakentamiseen kahden pilottikohteen kautta. Niissä on noussut esille suunnittelun rooli materiaalilähtöisten päästöjen vähentämisessä.

Projektitiimi onkin tunnistanut tarpeen tarkastella massiivipuisen konversiovaihtoehdon lisäksi myös massiivipuusta suunniteltua vaihtoehtoa erityisesti pilottina käytetylle asuinkerrostalokohteelle.

”Rakentamisessa puu on ainoa uusiutuva materiaali, joka kasvaa takaisin. Lisäksi se on kevyttä ja nopea asentaa, sekä hiilijalanjäljeltään paras vaihtoehto. Puu sopii hyvin yhteen myös muiden materiaalien kanssa ja mahdollistaa hybridirakentamisen. Massiivipuuelementtien keveyden ansiosta myös kuorma-autotoimituksia työmaalle voidaan vähentää jopa 80 prosenttia”, kertoo Stora Enson liiketoiminnan kehityspäällikkö Antto Kauhanen tiedotteessa.

”Konversioiden sijasta on relevanttia tarkastella alusta alkaen puurakentamisen ehdoilla suunniteltua kohdetta ja verrata lähtötietona ollutta betonirunkoista versiota siihen. Tällöin asetetaan yhdenvertaiset lähtökohdat molemmille materiaaleille ja saavutetaan teknistaloudellisesti sekä päästövähennysten näkökulmasta paras lopputulos”, hän lisää.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ramboll mukaan vähähiilisen rakentamisen yhteistyöprojektiin – kumppaneina NCC, Stora Enso ja Combient Pure”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat