Kokeile kuukausi maksutta

Kohuttu rakentamislaki etenee eduskuntaan

Hallitus hyväksyi tänään esitykset rakentamislaiksi, maankäyttö- ja rakennuslain muutokseksi sekä laiksi rakennetun ympäristön tietojärjestelmästä. Maankäyttöön liittyvät kysymykset jäävät seuraavan hallituksen huoleksi.

Uusien rakennusten on täytettävä vaatimukset pitkäikäisyydestä ja muunneltavuudesta. Kuva: Liisa Takala

Runsaasti keskustelua herättäneiden lakien on tarkoitus astua voimaan 1.1.2024.

"Rakennettu ympäristö aiheuttaa noin kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Hallituksen hyväksymä lakipaketti uudistaa rakentamista merkittävästi ja tukee hiilineutraalin Suomen rakentamista. Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja siihen sopeutuminen tuodaan ensi kertaa kattavasti osaksi rakentamisen lainsäädäntöä. Tässä työssä hyödynnetään myös kiertotalouden ja digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia", sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kohuttu rakentamislaki etenee eduskuntaan”

Viimeisimmät näkökulmat