Kokeile kuukausi maksutta

Oulujoen vesivoimalat laitettiin yksiin kansiin

Voimalaitoskokonaisuus on ehdolla Unescon maailmanperinnön luetteloon.

Jylhämän voimala Oulujärven rannalla Vaalassa on yksi teoksessa käsitellyistä laitoksista. Kuva: Markku Bärman / HS

Oulujoen vesistön voimalaitosten ja niiden asuinalueiden arkkitehtuurista on lokakuussa ilmestynyt uusi kuvateos. Rakennustutkija Samuli Paitsolan toimittama, laajassa yhteistyössä syntynyt teos nimeltään nostaa esille alueiden arkkitehtuurin parhaat puolet.

Teoksen on kuvittanut projektipäällikkö Pekka Elomaa. Teos on osa Vesivoiman kulttuuriperintö -hanketta, jonka päätoteuttajia ovat Pohjois-Pohjanmaan liitto ja ruotsalainen Region Norrbotten. Teos on nähtävissä ilmaiseksi verkossa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulujoen vesivoimalat laitettiin yksiin kansiin”

Viimeisimmät näkökulmat