Kokeile kuukausi maksutta

Jopa uusissa asunnoissa putkiongelmia asennusvirheiden vuoksi

Pahimmillaan putkiremontti voi olla käsillä jo muutaman vuoden päästä kiinteistön valmistumisesta tai edellisestä putkiremontista. Rakennusaikaista valvontaa kannattaisi kehittää ja harkita lisäkoulutusta asentajille.

Jo uudehjoissa taloissa saattaa olla tarvetta remontoida putkia - liian usein huolimattoman asennustyön takia.

Jo muutaman vuoden ikäisissä vesijohto- ja viemäriputkistoissa on tullut esiin putkirikkoja. Ongelmia on havaittu jopa uusien asuntojen putkistoissa.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Jopa uusissa asunnoissa putkiongelmia asennusvirheiden vuoksi”

  1. Tätä keskustelua ei käydä nyt hetkeäkään liian aikaisin. Kiitos toimitukselle. Jatkuvasti lisääntyvä tekniikka vaatii paljon työvoimaresursseja ja uutta osaamista, vaikka perustekniikan toteuttamisessa ja ylläpidossakin on paljon petrattavaa. Mistä tekijät ja kouluttajat on yksi kysymys.

  2. ”Pinnoiterikkojen syynä on asennusvaiheen työvirhe: valmistajan ohjeen mukaan katkaisupinnat pitäisi maalata, mutta näin ei ole aina tehty. Niin yksityiskohtaista tietoa kuin se, onko maalaus tehty, ei löydy esimerkiksi taloyhtiön remontin tai rakennusvaiheen dokumenteista. Remonttipommi voi siksi tikittää osakkaiden tietämättä.”

    Ei muuten ole kaikkien putkivalmistajien ohjeissa tuota maalausta ja edelleen tukusta saa putkia, joiden katkosten käsittelyyn valmistajan ohjeistamaan teippiä tai maalia ei sieltä tukusta kuitenkaan saa millään konstilla.

    Todellakaan ei löydy mistään remontin tai rakennusvaiheen dokumenteista kirjauksia asiasta, vaan se pitää todentaa aloitus- ja mallikatselmuksessa, jossa käydään läpi työmenetelmät ja materiaalivalmistajan ohjeet!!
    Esim. https://www.pamline.fi/materiaalipankki/ohjeet/viemarointitekniikka – Valurautaviemärin työohje sanoo korostetusti, että katkaisukohdat maalataan. Tämä pitää todeta ja ennen kuin ensimmäistä putkea aletaan asentamaan.

Viimeisimmät näkökulmat