Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistönvälittäjät: Asunto- ja mökkikauppa tasaantuu kevään tasolle

SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerbergin mukaan liikkeellä on ostajia, mutta monilla on oma asunto vielä myymättä. Pankkien tiukka linja välirahoituksessa on hänen mielestään tuonut lukon asuntomarkkinoille.

Kiinteistönvälittäjät ennustavat kerrostaloasuntojen keskineliöhintojen pysyvän nykytasolla tai painuvan vielä noin 2–3 prosenttia alaspäin. Hyväkuntoisissa perheasunnoissa hinnat saattavat myös nousta, mikäli taloyhtiön hoitokulut ovat pysyneet kurissa.

Suomen Kiinteistönvälittäjät SKVL:n mukaan asuntojen hinnoissa ei nähdä suuria muutoksia seuraavan vuosineljänneksen aikana.  Myös kauppamäärät pysyvät viime kevään tasolla, ennustetaan tuoreessa asuntomarkkinakatsauksessa.

Mökkikauppa on tasaantunut koronaa edeltävälle tasolle. Vuokra-asuntojen kysynnässä on SKVL:n mukaan nousua, mutta vuokrien tason ennustetaan pysyvän ennallaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistönvälittäjät: Asunto- ja mökkikauppa tasaantuu kevään tasolle”

Viimeisimmät näkökulmat