Kokeile kuukausi maksutta

Tampere aikoo pysyä rosoisena – ”Rohkeutta on ollut säilyttää historiallista teollisuusmiljöötä samaan aikaan, kun on kehitetty kaupunkiympäristöä”

Tampere hyväksyi arkkitehtuuriohjelmansa.

Tampereen kauppahalli on rakennettu vuonna 1899. Kuva: Aleksandra Kunnas

Juuri hyväksytyn Tampereen arkkitehtuuriohjelman pääteemoja ovat kaupungin identiteetti sekä kestävyys. Kestävyys on läpileikkaava teema myös vuonna 2022 hyväksytyssä Suomen toisessa arkkitehtuuripoliittisessa ohjelmassa. Tavoitteena on laadukas arkkitehtuuri sekä rakennettu ympäristö yhdessä eri toimijoiden kanssa.

Muut arkkitehtuuriohjelman neljä teemaa noudattavat kaupungin ensimmäisen arkkitehtuuriohjelman sisällön rakennetta: kaupunkiympäristö, historiallinen jatkuvuus, uudis- ja täydennysrakentaminen sekä vuorovaikutus ja koulutus. Aiempi ohjelma toi arkkitehtuuria edistämään muun muassa rakentamisesta lausuntoja antavan kaupunkikuvatoimikunnan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampere aikoo pysyä rosoisena – ”Rohkeutta on ollut säilyttää historiallista teollisuusmiljöötä samaan aikaan, kun on kehitetty kaupunkiympäristöä””

Viimeisimmät näkökulmat