Kokeile kuukausi maksutta

JLL:n kysely: Keskustojen vetovoima kaipaa ilmaistapahtumia ja ilmaista pysäköintiä

Helsingissä kaivataan parempia jalankulkumahdollisuuksia, Jyväskylässä, Turussa ja Tampereella lisää parkkipaikkoja.

Helsinkiläiset kaipaavat keskustalta parempaa kävelijöiden huomioimista. Kaupungin vastaajista yli viidennes vierailisi useammin keskustassa, mikäli sen käveltävyys olisi parempi. Muissa kaupungeissa sitä korosti 13–16 prosenttia vastaajista. (Kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing)

Suomalaisten kaupunkikeskustojen jalankulkijamäärät ovat laskeneet. Kiinteistökonsultti JLL:n teettämän kyselytutkimus mukaan keskeisenä syynä on se, että tarvittavat palvelut saadaan nyt lähempää kotoa tai verkkokaupasta.

Parhaiten keskustaan houkuttelisivat kyselyn mukaan ilmaiset ulkoilmatapahtumat (43 %). Myös muut ajanviettomahdollisuuksia lisäävät vaihtoehdot saivat kannatusta. Kärkivastauksien joukossa ovat  tapahtumat, ilmainen pysäköinti ja julkinen ajanviettotila.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “JLL:n kysely: Keskustojen vetovoima kaipaa ilmaistapahtumia ja ilmaista pysäköintiä”

Viimeisimmät näkökulmat