Kokeile kuukausi maksutta

Peikko ja Anstar jälleen oikeusriidassa – nyt lähti haastehakemus markkinaoikeuteen

Peikon mukaan Anstarin EPD-ympäristöseloste on harhaanjohtava ja totuudenvastainen antaessaan väärää tietoa raaka-aineiden alkuperästä.

Peikon haastehakemuksessa epäillään, ettei Anstarin valmistamien palkkien raaka-aine ole suomalaista alkuperää.

Välipohjarakenteita, liitososia ja tuulienergiaratkaisuja toimittava Peikko Group on jälleen kiistassa lahtelaiskilpailija Anstarin kanssa.

Peikon mukaan Anstarin EPD-ympäristöseloste on harhaanjohtava ja totuudenvastainen. Yhtiö onkin jättänyt asiasta haastehakemuksen markkinaoikeuteen.

Peikko sanoo kyseisen EPD-dokumentaation antavat Anstarin tuotteesta harhaanjohtavaa ja totuudenvastaista tietoa. Myös siihen kirjatut ympäristöpäästöt on haastehakemuksen mukaan muutettu todellisuutta pienemmiksi.

”Anstarin valmistamien palkkien raaka-aineiden sanotaan olevan suomalaista alkuperää. Tämä on totuudenvastaista, sillä kyseistä teräslaatua ei ole valmistettu Suomessa sitten 1990-luvun. Raaka-aineiden alkuperä vaikuttaa tuotekohtaisiin elinkaarilaskelmiin, joten Anstarin antamat CO2-arvot ovat tarkoituksellisesti vääristeltyjä ja antavat selkeästi oikeita arvoja pienemmät arvot”, haastehakemuksessa todetaan.

Peikko vaatiikin vaatiikin Anstaria vetämään kyseiset EPD-dokumentit välittömästi pois markkinoilta.

”Järjestelmän uskottavuus perustuu luottamukseen, ja dokumenttien vääristelijät pitää panna ojennukseen – vaikka markkinaoikeuden kautta”, toteaa Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen tiedotteessa.

Peikko hävisi vastikään patenttia koskevan oikeusriidan Anstarille.

Lue lisää: Peikko hävisi oikeusriidan Suomessa – ”Päätöksellä ei ole vaikutusta liiketoimintaamme”

Jutun otsikkoa muutettu 4.10. klo 15.07 ja lisätty tieto patenttiriidasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peikko ja Anstar jälleen oikeusriidassa – nyt lähti haastehakemus markkinaoikeuteen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat