Asunto-ohjelmapäällikkö

Helsingin kaupunki
Sijainti Helsinki
Päivämäärät Julkaistu 17.5.2021 Hae viimeistään 28.5.2021

Vakinainen työsuhde

Kaupunginkanslia, Talous- ja suunnitteluosasto, Asuminen

Helsingin visiona on olla maailman toimivin kaupunki. Näin se luo parhaat urbaanin elämän edellytykset asukkailleen ja vierailijoille. Kaupungin perustehtävä on järjestää asukkailleen laadukkaita palveluja. Toimiva kaupunki näkyy konkreettisina tekoina, valintoina ja arkea helpottavina asioina ihmisten jokapäiväisessä elämässä.

Oletko näkemyksellinen asumisen kehittämisen ammattilainen? Houkutteleeko sinua ajatus päästä luomaan suuntaviivoja helsinkiläisten tulevaisuuden asumiselle? Tule tekemään merkityksellistä työtä Helsingin talouden ja suunnittelun ytimeen!

Haemme nyt asunto-ohjelmapäällikköä

Tehtävässä johdat Helsingin kaupungin asuntopolitiikan strategista valmistelua, koordinointia ja seurantaa. Vastuullasi on kaupunkitasoisten asumisen verkostojen johtaminen kuten AM-sihteeristö. Tehtäviisi kuuluu Helsingin seudun 14 kunnan seudullinen maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) yhteistyö sekä Helsingin edunvalvonnasta huolehtiminen. Sinulla on kyky nähdä ja analysoida laajoja asiakokonaisuuksia ja ilmiöitä, ymmärrät kaupunkikehittämisen periaatteet sekä kaupungistumisen mahdollisuudet ja haasteet. Sinulla on taito johtaa laaditut linjaukset toiminnaksi laajoissa yhteistyöverkostoissa. Hallitset myös verkostojohtamisen.

Helsingin kaupunki on tehnyt pitkäjänteistä ja kunnianhimoista asuntopolitiikkaa. Näytämme suuntaa kansainvälisessä vertailussa segregaation ehkäisyssä. Helsingin asuntotuotanto on erittäin korkealla tasolla. Määrätietoisella työllä erityisryhmien asunto-olot ovat parantuneet ja vuokra-asuntotilanne helpottunut. Osana maailman toimivinta kaupunkia on kohtuuhintaisen asumisen edellytykset varmistettava sekä kaupunginosien välisen eriytymiskehityksen suunta muutettava. Tämän työn jatkaminen on yksi tehtävän keskeisimpiä tavoitteita.

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme mahdollisuuden päästä avainrooliin, jolla on merkittävät vaikutukset sisäisten ja ulkoisten asiakkaidemme toimintaan sekä helsinkiläisten elämään. Lisäksi tarjoamme loistavan työyhteisön ja porukkahengen, mahdollisuuden monipuoliseen työssä oppimiseen sekä suuren työnantajan laajat henkilöstöedut.

Tehtävässä menestymisen edellytykset

Tehtävän kelpoisuusehtona on ylempi korkeakoulututkinto. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää, että sinulla on vahva kokemus asuntopolitiikan ja asuntoasioiden hoitamisen alalta. Lisäksi odotamme sinulta innostavaa ja aktiivista työotetta sekä erinomaisia esiintymis-, yhteistyö- ja vuorovaikutustataitoja. Arvostamme henkilöstöjohtamisen taitoja ja valmentavaa työotetta. Yksikön päällikkönä toimit esihenkilönä 10 asiantuntijalle ja osallistut talous- ja suunnitteluosaston johtoryhmän työskentelyyn.

Kielitaitovaatimuksena on erinomainen suomen ja englannin kielen sekä välttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito.

Tehtävä sijoittuu kaupunginkanslian talous- ja suunnitteluosaston asumisen yksikköön, ja toimit kiinteässä yhteistyössä kaupungin johdon ja rahoitusjohdon kanssa. Yksikkö vastaa asuntopolitiikan ja kaupunkiuudistusten valmistelusta ja johtamisesta, asumisen ja asuntokannan kehittämistehtävistä. Yksikön vastuulla ovat myöskin asumista, rakentamista ja alueiden kehittämistä tukevat tutkimukset sekä asumisen edunvalvonta- sekä MAL-yhteistyö.

Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Kaupungilla johdon tehtävissä sovelletaan kokonaispalkkajärjestelmää, joka perustuu Korn Ferry Hay -tehtävän vaativuusarviointimenetelmään. Palkka määräytyy tehtävän vaativuuden ja kokemuksen mukaan, joka on edellytyksenä tehtävässä menestymiselle.

Hakuaika päättyy 28.5.2021 klo.16.00.

Lue lisää ja hae tehtävää >

Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Tuula Saxholm, rahoitusjohtaja p. 09 310 36250. Soittoajat: ti 18.5. klo 16-17, ti 25.5 klo 8-9, to 27.5. klo 16-17.

Lisätietoa

https://www.hel.fi/kanslia/fi/osastot-ja-yksikot/talous/

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi