Kokeile kuukausi maksutta

Rakennustuotteiden asiantuntija markkinavalvontaan

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes)
Sijainti Helsinki, Tampere
Päivämäärät Julkaistu 1.8.2023 Hae viimeistään 18.8.2023

Etsimme Helsinkiin tai Tampereelle asiantuntijaa vakituiseen ylitarkastajan virkaan.

Ylitarkastajana valvot, että markkinoille saatettavat rakennustuotteet ja materiaalit täyttävät niitä koskevat vaatimukset. Tarkempi valvonta-alue määräytyy kokemuksesi ja kiinnostuksesi mukaan. Tuotteet kuuluvat joko rakennustuotteiden tuotehyväksynnästä annetun lain tai rakennustuoteasetuksen soveltamisalaan. Markkinavalvonta sisältää tuotesektoreiden markkinakatsauksia, tuotteiden vaatimustenmukaisuuden ja turvallisuuden arviointia kenttä- ja asiakirjavalvonnan sekä tuotteiden testauttamisen avulla.

Tehtävässä pääset kehittämään valvontaprosessia sekä markkinavalvonnan tietojärjestelmää oman vastuualueesi osalta. Osallistut asiantuntijana säädösten ja standardien kehittämiseen ja toimeenpanoon.

Työhösi kuuluu myös viestintää ja kuluttajien sekä yritysten neuvontaa. Laadit tiedotteita ja ohjeita sekä osallistut koulutustilaisuuksiin luennoitsijana. Lisäksi hoidat sidosryhmä- ja viranomaisyhteistyötä erilaisissa työryhmissä.

Hakijalta odotamme

Olet asiantuntija ja osaaja, jolla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja työkokemusta vähintään kolme (3) vuotta. Soveltuva korkeakoulututkinto voi olla esimerkiksi rakentamisen, rakennus-, talotekniikan-, kone- tai energiatekniikan alalta. Työkokemusta olet hankkinut esimerkiksi tuotteita valmistavasta teollisuudesta, myynnistä tai maahantuonnista, testauslaitoksesta, standardisoinnista tai valvontaviranomaisesta.

Olet innovatiivinen ja luot uusia toimintatapoja muuttuvassa toimintaympäristössä ja tehtäväkentässä. Sinulla on kykyä ideoida viestinnän toimenpiteitä modernilla otteella ja toteuttaa niitä yhdessä asiantuntijoidemme kanssa.

Viihdyt työssä, jossa pääset hyödyntämään itsenäistä ja tavoitteellista työotettasi sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojasi. Suhtaudut rakentavasti eri sidosryhmiin ja koet tärkeäksi turvallisuuden, vaatimustenmukaisuuden ja tiedon edistämisen. Paineensietokyky, systemaattisuus, suunnitelmallisuus ja kyky luovia hankalissakin asiakaskohtaamisissa ovat tärkeitä ominaisuuksia tehtävässä menestymiseen.

Arvostamme rakennustuotteisiin liittyvän EU- ja kansallisen lainsäädännön ja standardisoinnin tuntemusta.

Lisäksi sinulla on
• hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot
• oma-aloitteinen ja vastuullinen työskentelytapa
• kyky selkeään suulliseen ja kirjalliseen ilmaisuun
• kyky suunnitella ja toteuttaa oman vastuualueen työt
• kyky toimia projektipäällikön tehtävissä.

Työssä tarvittava kielitaito

Kielitaitosi täyttää virkamieskriteerit: puhut ja kirjoitat vähintään tyydyttävästi myös ruotsia. Englannin kielen taitosi on hyvä eli pystyt osallistumaan sujuvasti myös EU-yhteistyöhön ja kommunikoimaan ulkomaisten toimijoiden kanssa.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkasi koostuu tehtäväkohtaisesta palkanosasta, joka on 3 883 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksamme henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvan palkanosan, joka on enintään 43,5 % tehtäväkohtaisesta palkasta (aloittavalla kokemuksesta riippuen 10-22,75%).

Edut

Panostamme Tukesissa henkilöstömme viihtyvyyteen ja pysyvyyteen.

Tarjoamme sinulle muun muassa:
• liukuvan työajan sekä hyvät mahdollisuudet työn ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen
• hyvät etätyömahdollisuudet ja modernit työskentelytilat
• tukea ja rohkaisua osaamisen jatkuvaan kehittämiseen
• laajat työterveyspalvelut
• Smartum liikunta- ja kulttuuriedut
• lounastuen (Epassi)
• monipuolista työhyvinvointitoimintaa.

Lue lisää ja hae tehtävää täältä >

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero (ID: 32-966-2023). Hakemuksia ei palauteta.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto
PL 66
00521
Helsinki

Hakuaika päättyy 18.8.2023 klo 14.30

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Viimeisimmät näkökulmat