Tietomallipäällikkö

Päivämäärät Julkaistu 15.1.2019 Hae viimeistään 3.2.2019

Kiinnostaisiko sinua edetä laadunvarmistuksen tehtävistä kehitys- ja esimiestehtäviin? Haemme Lehto Groupiin tietomallipäällikköä, joten nyt sinulla on mahdollisuus päästä mukaan tekemään rakennusalan digimurrosta edelläkävijöiden joukossa. Voit työskennellä joko Vantaan tai Kempeleen toimistossamme.

Meillä Lehdossa rakentamisen koko arvoketju on omissa käsissämme, sillä johdamme sekä suunnittelua että tuotantoa itse. Näin pystymme vaikuttamaan tietomallien laatuun lähtien sopimuskumppanien valinnasta ja tietomallintavan suunnittelun sopimuksista ja ohjeistuksesta. Voit lukea lisää talousohjatusta rakentamisestamme täältä.

Tehtävässäsi tulet kehittämään laadunvarmistuksen käytäntöjä ja vastaat laadunvarmistuksen tehtävissä toimivien tietomalliasiantuntijoiden osaamisen kehittämisestä. Toimit suorana esimiehenä osalle tietomalliasiantuntijoista ja lisäksi vedät virtuaalitiimiä, joka koostuu palvelualueilla toimivista tietomalliasiantuntijoista. Tulet osaksi kymmenen hengen LEKA-ydintiimiämme, jota vetää konsernin digijohtaja. Tietomalliasiantuntijoita talossa on toistakymmentä.

LEKA on strateginen kehityshanke konsernissa, jota on tehty nyt 2 vuotta. Homma rokkaa ja innostusta on ilmassa! Nyt haluamme viedä laadunvarmistusta edelleen eteenpäin ja myös yhteistyö suunnittelun ja tuotannon välillä on keskeisessä roolissa. Kehitämme piloteissa ja uudistamme toimintatapaamme Leanin hengessä – yhteistoiminnalliset menetelmät ovat merkittävässä roolissa.

Mistä työpäiväni koostuu?

Työsi tulee olemaan monipuolista ja työtehtäväsi koostuvat mm. näistä:

 • esimiestyöstä ja virtuaalitiimin vetämisestä, ohjaat, tuet ja kehität laadunvarmistuksen osaamista Lehto Groupissa
 • tietomallien laadunvarmistusprosessin edelleen kehittämisestä ja sovittamisesta talousohjattuun malliimme
 • vastaat eri palvelualuidemme laadunvarmistuksen laadusta ja tasosta
 • kommunikoit palvelualueidemme projektihenkilöiden kanssa tietomallintamisen hyödyntämisen edistämiseksi
 • osallistut palvelualueiden suunnittelukokouksiin ja kehitysryhmiin
 • yhteistyössä LEKA-ydintiimin kanssa kehität valmennusohjelmia ja käytäntöjä
 • erityisten pilottiprojektien vetämisestä, koska käytäntöjä edelleen kehitetään
 • toimit Solibri Model Checker-pääkäyttäjänä ja vastaat säännöstökehityksestä, sekä YTV:n pohjalta tuotetuista LEHTO-tietomalliohjeista
 • vaikutat Lehdon tuotantoketjussa tietomallintamisen käytäntöihin hankekehityksestä tuotantoon ja elinkaarivaiheeseen asti
 • mahdollisuudesta ideoida uusia käytäntöjä
 • omasta työskentelypisteestäsi riippuen käyntejä Vantaan/Kempeleen toimistoilla n. 2 krt kuukaudessa

Sinulla on joustava työaika ja töitä on mahdollista tehdä satunnaisesti myös etänä. Työsuhde on vakituinen ja alkaa sopimuksen mukaan sopivan henkilön löydyttyä.

Tehtävässä menestyäksesi tarvitset:

 • useamman vuoden käytännön kokemus laadunvarmistustehtävistä Solibri Model Checkeriä käyttäen rakennusalalta
 • ymmärrys rakentamisen arvoketjusta kokonaisuudessaan
 • rakennusalan tutkinto (AMK tai DI)
 • Solibri Model Checker-ohjelmiston perusteellinen hallinta
 • halua ja intoa olla kehittämässä rakennusalan käytäntöjä ja tuottavuutta
 • palava intohimo jakaa osaamistasi

Sinun tulisi myös ymmärtää mitä aito tiimityö on ja osata toimia joustavasti uudistamishankkeen vaihtelevissa tilanteissa. Tietomallien jalkauttaminen kaikkeen toimintaamme on suuri muutos ja vaatii sinulta aktiivisuutta, hyviä sosiaalisia taitoja ja toisaalta myös hieman kärsivällisyyttä. Trimble Connect (BIMsight) osaaminen katsotaan myös eduksi. Työkielemme on suomi.

Hae pian!

Jos saimme sinut kiinnostumaan, hae tehtävää täyttämällä lyhyt hakulomakkeemme oheisesta linkistä 3.2.2018 mennessä. Jätäthän yhteystietojesi ohessa palkkatoiveesi ja vapaamuotoisen CV:si, josta ilmenee tietomallinnuskokemuksesi ja rakennusalan kokemuksesi. Toimithan kuitenkin pian, sillä tehtävät täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä!
Jos haluat kuulla lisää tehtävästä, digijohtaja Tiina Talvitie vastaa tiedusteluihin numerossa 0407347850 15.1. klo 8:30-9:30 ja 23.1. klo 15-16, tai rekrytiimimme Markolle voit soittaa 040 773 9406 (arkisin klo 9-15).

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja myös Lehdon rekrychat palvelee arkisin klo 8-17 osoitteessa lehto.fi/meille-toihin.
www.lehto.fi/meille-toihin

Lue myös Tiinan blogikirjoitus tietomallintamisesta täältä ja kokemuksia tietomallipohjaisista pilottiprojekteista täällä.

Lue lisää LEKA:sta täältä.

Lehto on Suomen nopeimmin kehittyvä rakennus- ja kiinteistöalan konserni. Toimimme neljällä palvelualueella: Asunnot, Toimitilat, Hyvinvointitilat ja Korjausrakentaminen. Olemme rakennusalan innovatiivinen uudistaja ja edelläkävijä. Talousohjattu toimintamallimme tehostaa rakentamisen tuottavuutta, varmistaa rakentamisen laadun sekä tuottaa asiakkaille merkittäviä aika- ja kustannushyötyjä. Työllistämme yhteensä noin 1500 henkilöä ja vuoden 2017 liikevaihtomme oli 594 miljoonaa euroa.

Lehdon Rekrychat avoinna arkisin klo 8-17 osoitteessa https://www.lehto.fi/meille-toihin

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi