Kokeile kuukausi maksutta

Ympäristöpäällikkö

Rajavartiolaitos
Sijainti Helsinki
Päivämäärät Julkaistu 23.8.2022 Hae viimeistään 12.9.2022

Rajavartiolaitoksen esikunnan teknillisen osaston kiinteistöyksikköön haetaan ympäristöpäällikköä vakinaiseen virkaan. Virkapaikkana on Helsinki.

Ympäristöpäällikkö johtaa sektoriaan ja vastaa tehtävässään:

 • Rajavartiolaitoksen ympäristöjärjestelmästä ja sen kehittämisestä sekä ympäristösuunnittelusta, tuottaa ja raportoi ympäristösuojelun tilannekuvan
 • ympäristötoiminnan ohjeistuksesta ja ympäristöasioiden sisäisestä koulutuksesta Rajavartiolaitoksessa
 • Rajavartiolaitoksen ympäristöhankkeiden ja ympäristövastuuhenkilöiden ohjaamisesta ja vuosittaisten ympäristöohjelmien kokoamisesta ja ohjaamisesta
 • velvoite- ja muun ympäristötarkkailun järjestämisestä valtakunnallisesti ja ympäristösuojelun osalta edunvalvonnasta
 • vastuullaan olevan määrärahan suunnittelusta ja seurannasta ja laskujen hyväksymisestä
 • siitä, että johdolla käytettävissä riittävästi tietoa ympäristösuojelusta päätöksenteon tueksi.

Tämän lisäksi ympäristöpäällikkö valvoo ympäristösuojelun toimeenpanoa sekä ympäristövahinkojen jälkitoimia, toimii nimettyjen ympäristöhankkeiden projektipäällikkönä sekä vastuualueensa asiantuntijana rakennushankkeissa, osallistuu palveluryhmien ympäristötehtävien ohjaamiseen sekä toimintayksikkönsä muiden asioiden suunnitteluun ja valmisteluun.

Hän pitää yhteyttä alansa sidosryhmiin, huolehtii tehtäväalueensa hankintojen valmistelusta, laskujen käsittelystä sekä materiaalikirjauksista ja nimikkeistä, toimii ympäristöasioiden valtakunnallisena yhteyshenkilönä Senaatti-kiinteistöihin ja viranomaisten suuntaan ja huolehtii vastuualueensa arkistoinnista ja dokumentoinnista.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme

Parhaat edellytykset tehtävän hoitamiseen antaa ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus ympäristösuojelusta ja -suunnittelusta sekä ympäristöhankkeiden toimeenpanosta. Tehtävän menestyksekkääseen hoitamiseen tarvitaan yhteistyökykyä vaativissa tilanteissa, kykyä reagoida nopeasti yllättäviin tilanteisiin ja B-luokan ajolupa.

Muu kielitaito

Tehtävän hoitamisessa tarvitaan erinomaisen suomenkielen lisäksi ruotsin- ja englanninkielen sujuvaa osaamista.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Vakinainen
Työaika: Virastotyöaika
Keskijohto
Tehtävä alkaa: 1.1.2023
Tehtävä alkaa 1.1.2023 tai sopimuksen mukaan.
Virka on viraston yhteinen.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään: 12.9.2022 16:00
ID: 26-1319-2022

Sähköiset hakemukset:
Hae tehtävää sähköisesti täältä > löytyvän linkin kautta.

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa, että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Rajavartiolaitoksen esikunnan kirjaamo
PL 3 (käyntiosoite: Vílhonvuorenkatu 6, 00500 Helsinki)
00131 Helsinki

Hakemukseen pyydetään liittämään ainoastaan mahdollinen CV.
Muut liitteet voit halutessasi lähettää osoitteeseen rajavartiolaitos@raja.fi. Sähköpostissa tulee mainita haettavan tehtävän ID.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkaus määräytyy Rajavartiolaitoksen palkkausjärjestelmän vaativuustason 26,0 mukaisesti. Tehtäväkohtainen palkanosa on 3 650,22€/kk. Lisäksi maksetaan henkilökohtaista suoritusosaa enintään 46 % ja kokemusosaa enintään 22,10 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Suoritusosa on ensimmäiset 7 kuukautta vastaavan tehtäväalan kokemuksesta riippuen vähintään 10,10 % tai enintään 14,70 %, jonka jälkeen suoritusarvioinnin mukainen. Kokemusosa maksetaan aiemman tämän alan työkokemuksen perusteella.

Edut

Tarjoamme:

 • Merkityksellisen työn halutussa työpaikassa – turvallisuusviranomaisena toimimme mielenkiintoisessa ja monipuolisessa toimintaympäristössä
 • Kannustavan työyhteisön, jossa voit kehittää omaa ammattitaitoasi ja osaamistasi
 • Joustavat ja ajanmukaiset työskentelymuodot, jotka mahdollistavat henkilökohtaisen elämän ja työelämän yhteensovittamisen
 • Hyvät virkistäytymismahdollisuudet
 • Työnantajan tukeman ruokailun sopimusravintoloissamme
 • Laajan ja laadukkaan työterveyshuollon
Tehtävä

Ilmoitettujen työpaikkojen määrä: 1

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä
Vesa Rakkola
Kehittämispäällikkö
029 542 0602
vesa.rakkola@raja.fi

Toimipiste

Rajavartiolaitoksen esikunta, Helsinki

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Koeaika on kuusi kuukautta.

Rajavartiolaitos on savuton työpaikka.

Rajavartiolaitoksen virkaan nimitettävältä vaaditaan, että hän on Suomen kansalainen ja täyttää valtion virkamieslain (750/1994) 6 ja 8 §:ssä säädetyt valtion viran yleiset kelpoisuusvaatimukset. Lisäksi hänen tulee olla elämäntavoiltaan nuhteeton ja luotettava.

Avoimet työpaikat

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi