Kokeile kuukausi maksutta

Suomen olympiajoukkue on jo pääosin kotiutunut Pekingin olympiamaisemiin. Mukana on myös nuori hyvinkääläinen alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen, joka hakee olympiarinteistä nappisuoritusta. Se voisi tietää paikkaa jopa kärkikymmenikössä.

Seuraavat pari viikkoa monen suomalaisen vapaa-aika kuluu telkkarin ääressä ja jännätessä suomalaisurheilijoiden kisasuorituksia Pekingin talvikisoissa. Sinivalkoiset värit ovat edustettuina pohjoismaisten hiihtolajien lisäksi myös laskettelurinteissä, joissa joukkuetta täydentää pujotteluekspertti Rosa Pohjolainen.

Nuoren ja lahjakkaan alppinistin alkukausi oli viime talven loukkaantumisen jäljiltä pitkälti kysymysmerkki. Maailmancupin avauskisa marraskuussa Levillä oli lupauksia antava, mutta sen jälkeen kausi oli muutamien radalta ulosajojen myötä jo hieman ohdakkeisempi.

Tammikuun puolivälissä Itävallan Semmeringissä kaikki kuitenkin loksahti kohdalleen ja Pohjolainen nousi lopputuloksissa 14. sijalle.

”Semmeringissä pääsin takaisin omalle tasolleni. Sen jälkeen olen panostanut pääsääntöisesti pujotteluun”, hän kertoo.

Kisamatkalta haetaan myös kokemusta

Olympiarinteisiin Pohjolainen lähtee odottavin mielin. Koronaviruskaan ei enää häiritse valmistautumista.

”Tunnelmat on hyvät ja edessä on varmasti hieno kokemus. Korona tuo erilaisia järjestelyjä kisapaikoille, mutta onneksi itse sairastin sen joulun alla. Kolmella piikillä ja juuri sairastettuna riski uuteen koronatartuntaan on aika pieni. Tärkeintä lieneekin valmistautua odottamiseen sekä jatkuvaan koronatestaamiseen”, hän pohtii.

Kisarinteistä ei ole vielä tuntumaa, mutta tilanne on tullut hyvinkääläiselle lahjakkuudelle jo tutuksi: valtaosa mc-rinteistäkin on ollut kauden alkaessa uusia tuttavuuksia. Tavoitteiden suhteen jalat ovatkin maassa.

”Pujottelussa olisi hyvillä laskuilla mahdollisuus yltää kymmenen parhaan joukkoon. Suurpujottelussa tavoitteita ei juurikaan ole, sillä loukkaantumisen takia en ole päässyt sitä juuri treenaamaan. Nämä kisat ovat enemmänkin tärkeä kokemus seuraavia, vuoden 2026 olympialaisia ajatellen”, Pohjolainen toteaa.

Suurpujottelukisa käydään maanantaina 7. helmikuuta. Pujottelurinteessä Pohjolaisen vauhtia testataan keskiviikkona 9. helmikuuta.

Viimeisimmät näkökulmat