Joku ehtii aina auttaa, ja uuden työntekijän parina työskentelee kokeneempi kollega. Suunnittelu- ja konsultointiyritys Sitowisessa vastuu kannetaan yhdessä. Kaikille on myös tarjolla kehittymisen mahdollisuuksia.

Kun joukko Sitowisen rakennesuunnittelijoita kokoontuu yhteen, jokaisella on kädet tiukasti kiinni tämän päivän töissä mutta katse tulevassa. He rakentavat tulevaisuutta suunnittelemalla niin rakennuksia, siltoja kuin maanalaisia rakenteitakin.

–  Minun alallani ei Suomessa pääse työskentelemään tämän haastavammissa projekteissa. Olen saanut osallistua Suomen merkittävimpien rakennuskohteiden suunnitteluun, eikä kahdeksaan Sitowise-vuoteeni ole mahtunut kahta samanlaista päivää, toteaa Rakennetekniikka Uudenmaan asuinrakennusosaston yksikön osastopäällikkö Harri Muikkula.

Oulun yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri, geosuunnittelija Saija Tapaninaho kiittelee sitä, että Sitowisella kokeneemmat suunnittelijat ottavat nuoria työpareikseen.

– On hienoa päästä aloittamaan omaa uraa heidän ohjauksessaan. Nytkin olen mukana noin viidessä eri rakennusprojektissa. Teen pääasiassa asuinkerrostalojen geosuunnittelua, mutta osallistun myös esimerkiksi teollisuuskohteiden ja kauppakeskusten suunnitteluun tuottamalla suunnitelma-asiakirjoja ja geoteknisiä laskelmia, Saija kertoo.

Urapolkuja on monenlaisia

Vanhempi suunnittelija Mirja Luoma on viihtynyt Sitowisella kaksitoista vuotta. Vuosiin mahtuu monta erilaista uraa, kun ala on kehittynyt ja projektit vaihtuneet. Mirja on siltasuunnitteluun ja erikoisrakenteisiin erikoistunut diplomi-insinööri.

– Viime vuosina yleistynyt Big Room -työskentely on muuttanut käsitystäni sekä työstäni että itsestäni. Nautin työn sosiaalisuudesta ja yhteistyöstä asiakkaiden kanssa. En näköjään olekaan sellainen yksinpuurtaja kuin aiemmin kuvittelin, Mirja kertoo.Geosuunnitteluyksikön osastopäällikkö Mikko Suoranta edistää oman alansa kovien ammattilaisten kanssa projekteja, joissa haasteet ja vaihtelu pitävät kiinnostusta yllä.

– Tässä talossa tukea saavat niin työntekijät kuin me esimiehetkin. Täällä on myös loistavat urapolkuvaihtoehdot: jos et halua esimiestehtäviin, pystyt syventämään asiantuntemustasi ja kehittymään työssäsi toisella tavalla. Kaiken pohjalla on vahva inhimillinen ote, Mikko sanoo.

Ovet auki aloittelijalle ja konkarille

Mirja, Harri, Saija ja Mikko korostavat, että rakennesuunnittelu ei ole vain rakennesuunnittelua. Se on myös projektityöskentelyä, prosessien hallintaa, monipuolista tiedonhankintaa ja asioiden yhdistelyä. Sitowise onkin huikeiden mahdollisuuksien talo niin opiskelijoille ja vasta valmistuneille kuin kokeneemmille suunnittelijoillekin.

– Kaikkien kehittymistä ja kouluttautumista myös tuetaan monin eri tavoin, he kertovat.

Vahvasti henkilöstöomisteisessa yhtiössä uskotaan matalaan hierarkiaan eikä aikaa mene turhaan byrokratiaan.

– Perusasenne on mutkaton. Meihin luotetaan, ja voimme keskustella kenen kanssa tahansa mistä tahansa. Se on aika poikkeuksellista ja heijastuu myös asiakastyöhön. Me emme ole täällä koneiston osia, vaan kuulumme yhteisöön, jossa jokaisen tekemisellä on merkitystä.

Sitowise

  • Suomen suurimpia rakennetun ympäristön suunnittelu- ja konsultointiyrityksiä
  • 1 700 infra- ja talonrakentamisen sekä alan tietojärjestelmien asiantuntijan yhteisö
  • Palvelut kattavat koko rakennetun ympäristön elinkaaren
  • Vaikuttaa 20 kaupungissa Suomessa