Kokeile kuukausi maksutta

Kun Elebet Oy:n työnjohtaja Risto Närvä aloitti opinnot Työteknikon koulutusohjelmassa, tavoitteena oli saada uusia työkaluja nykyiseen työhön. Tavoite täyttyi: koulutuksen aikana syntyi monia oivalluksia siitä, kuinka koulutuksen opeilla voi kehittää omaa työtä työnjohtajana.

– Aikuisiällä opiskelun ja ennestään hankitun työkokemuksen hyvä puoli on se, että moni koulutuksessa käyty asia konkretisoituu heti käytännön tekemiseksi, Närvä kertoo.

Närvän työtä työnjohtajan koulutus onkin tehostanut. Hän kertoo osaavansa nyt rytmittää työntekoa paremmin. Ja kehittyminen työnjohtaja on huomattu myös muualla organisaatiossa.

Työn ohessa opiskelu onnistuu

Jokunen vuosi on vierähtänyt siitä, kun Närvä edellisen kerran on opiskellut, mutta hän kannustaa jokaista kouluttautumaan omassa työssään.

– Jännitin etukäteen, miten matematiikan opinnot ja muut sujuvat, koska aikaisemmista opinnoista oli jo kulunut aikaa. Mutta kyllä kaikki käydään läpi ja opetetaan ihan juurta jaksaen.

Käytännönläheinen ja monipuolinen Työteknikon koulutusohjelma suoritetaan oman työn ohessa. Siihen sisältyy koulutuspäiviä sekä opittujen asioiden käytäntöön viemistä omassa työssä. Närvän arkeen opinnot istuivat luontevasti.

Varmuutta työnjohtajan tehtäviin

Närvän kehittyminen työnjohtaja ei jäänyt huomaamatta muualla organisaatiossa.

– Etenkin Riston ihmisjohtajuus ja ihmistuntemus kehittyivät huomattavasti koulutuksen aikana, kommentoi Elebetin tuotantojohtaja Santeri Kause.

– Koulutuksen tavoitteena oli nimenomaan saada Riston työskentelyyn lisää varmuutta ja työkaluja itsensä johtamiseen työnjohtajana, kertoo toimitusjohtaja Pasi Pentti.

Ja tavoitehan täyttyi. Närvä sai koulutuksen aikana monia oivalluksia siitä, kuinka koulutuksen opeilla voi kehittää omaa työtänsä työnjohtajana.

– Työntekijän sitoutuminenkin on erilaista, kun hän huomaa, että hänestä välitetään. Kyllä hyvää työntekijää kannattaa aina kouluttaa, Pentti summaa.

”Aikuisiällä opiskelun hyvä puoli on se, että moni koulutuksessa käyty asia konkretisoituu heti käytännön tekemiseksi.” Elebetin työnjohtaja Risto Närvä kertoo videolla kokemuksistaan Työteknikon koulutusohjelmasta, jonka hän opiskeli työn ohessa.

Lue lisää työteknikon koulutusohjelmasta >

Viimeisimmät näkökulmat