Kuusi tapahtumaa, 14 oppilaitosta, 16 yritystä, yli 1700 rakennusalan AMK-opiskelijaa. Rakennuslehden, RIAn ja RKL:n yhteinen oppilaitoskiertue toteutettiin koronatalvena webinaareina.

Tammi-helmikuussa 2021 Rakennuslehti toteutti historian laajimman ammattikorkeakoulukiertueen yhteistyössä Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n, Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n ja oppilaitosten kanssa. Koronasta johtuen pääosa opiskelijoista on ollut viime ajat etäopetuksessa ja samalla ulkopuolisten vierailuja oppilaitoksissa on tiukasti rajoitettu. Tämän vuoksi Urapolkuja 2021 toteutettiin kokonaan virtuaalisena.

Urapolkuja-tapahtuma tutustuttaa rakennusalan opiskelijan alan yrityksiin, tehtäviin ja harjoittelumahdollisuuksiin. Tapahtuman sisältö koostuu yritysten puheenvuoroista, ”videoekskursioista” sekä yleisesti tärkeistä ammattiaiheista kuten työturvallisuus ja pätevyydet.

Tapahtuman makasiinimainen ohjelma tarjoaa rakennusalaan nopean kokonaiskuvan, jollaista voi olla opintojen syövereissä muuten hankala hahmottaa. Samalla Urapolkuja toimii kesätyöpaikkojen pestuumarkkinoina. Vuodesta 2014 järjestetty kiertue on nyt kasvanut aikuiseksi, sillä tänä vuonna useampi yritysten esiintyjistä kertoi aikanaan aloittaneensa työsuhteensa saman tapahtuman kautta löytyneessä kesätyöpaikassa.

Paikallisuuskin toteutui etänä

Kuudella erillisellä tapahtumalla sisältöä ja viestejä pystyttiin kohdentamaan maantieteellisesti. Yritysten edustajat tulivat lähetykseen etäyhteyksillä paikalliskonttoreista, minkä ansiosta he pystyivät kertomaan oman alueensa hankkeista ja esimerkiksi konttorin käytännöistä. Oppilaitokset niputettiin samoin seutukunnittain.

Virtuaalikiertueen lopputuloksena lähetyksiä katsottiin kaikissa rakennusalan koulutusta tarjoavissa ammattikorkeakouluissa yhteensä yli 300 000 minuuttia. Käytettävissä oli myös vuorovaikutustyökalu, jolla yli 1700 opiskelijaa osoitti mielenkiintonsa ja jätti yhteystietonsa yrityksille. Tämän lisäksi yritykset ohjasivat opiskelijoita omiin kanaviinsa.

”Opiskelijat osallistuivat lähetyksiin aktiivisesti, ja palaute on ollut oikein hyvää”, toteaa Rakennuslehden puolesta kiertueen valmistellut myyntipäällikkö Juha Pekkinen. ”Itse asiassa niin hyvää, että seuraavan kiertueen suunnittelu on jo käynnistynyt opettajien ja koulutuspäälliköiden kanssa. Poikkeusoloista huolimatta tämä siis onnistui hienosti, mistä kiitos kuuluu oppilaitoksille sekä osallistuneille yrityksille.”

Yhteistyössä:

Urapolkuja-kiertue käynnistyy seuraavan kerran marraskuussa 2021.

Viimeisimmät näkökulmat