Kokeile kuukausi maksutta

Vicus ja SRV tekevät kauppakeskuksen Moskovan rajalle

Kiinteistösijoitusyhtiö Vicus ja SRV Russia aikovat rakentaa Moskovan oblastin alueelle monitoimikauppakeskuksen, joka vastaa kooltaan Helsingin Kampin keskusta.

Kiinteistösijoitusyhtiö Vicus ja SRV Russia aikovat rakentaa Moskovan oblastin alueelle monitoimikauppakeskuksen, joka vastaa kooltaan Helsingin Kampin keskusta.
Kuuntele juttu

Investoinnin arvo on yli 100 miljoonaa euroa.Vicuksen omistusosuus hankkeesta on 75 prosenttia ja SRV:n 25 prosenttia.

Vicuksen tavoitteena on käynnistää neljä saman suuruista hanketta Venäjällä lähivuosina. ”Venäjällä kotimainen kysyntä on merkittävä kasvudraiveri. Näemme tällä hetkellä enemmän mahdollisuuksia Venäjällä kuin Baltiassa, jossa markkinat ovat ylikuumentuneet”, toteaa toimitusjohtaja Juha Mikkonen Vicus Oy:stä.

Kahdessa vaiheessa

Hanketta kaavaillaan Mytishin tiede- ja teollisuuskaupunkiin, joka sijaitsee Moskovan koillispuolella ihanteellisesti pääliikenneväylien varrella. Lyhyen kävelymatkan päässä asuu noin 30 000 ihmistä ja kauppakeskuksen välittömään läheisyyteen on tulossa vielä 50 000 ihmisen asuntoalue.

”Meillä on vahva usko siihen, että rakennusluvat saadaan vuoden loppuun mennessä ja rakennustyöt pääsevät käyntiin ensi vuoden alussa. Silloin kauppakeskus valmistuisi vuoden 2009 joulumyyntiin”, SRV Russia Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Kullas sanoo.

Ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan liike- ja viihtymistilat. Tavoitteena on, että 30–50 prosenttia ensimmäisen ja toisen kerroksen vuokralaisista olisi kansainvälisiä kauppaketjuja. Viihde- ja monitoimitilat sijoittuvat kolmanteen kerrokseen.

Vicuksen ja SRV:n omistama yhtiö on hankkinut tontille pitkäaikaisen vuokraoikeuden. ”Siltä osin ei ole riskiä, etteikö hanke toteutuisi. Olemme oppineet, että palloa ei ole helppo saada maaliin, jos se ei ole ensiksi hallussa”, Mikkonen toteaa. Muistissa lienee Pietarin kokemus, jossa valmiiksi neuvoteltu huipputontti meni Gazpromille.

”Totta kai loppuvääntö rakennusluvasta paikallisten viranomaisten kanssa on aina olemassa, mutta sen jälkeen kun käyttötarkoitus on määritelty, se on aina helpompaa”, Kullas sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vicus ja SRV tekevät kauppakeskuksen Moskovan rajalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat