Kokeile kuukausi maksutta

Gasum rakentaa maakaasuputken Mäntsälästä Siuntioon

Gasum Oy rakentaa uuden maakaasuputken Mäntsälästä Hirvihaaran venttiiliasemalta Siuntioon Pölansin venttiiliasemalle. Putki on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2009.

Gasum Oy rakentaa uuden maakaasuputken Mäntsälästä Hirvihaaran venttiiliasemalta Siuntioon Pölansin venttiiliasemalle. Putki on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2009.

Uudella putkella varmistetaan kaasun siirto Fortumin Suomenojalle rakennettavaan uuteen voimalaitokseen. Lisäksi putki tarjoaa uuden vaihtoehtoisen siirtoväylän koko pääkaupunkiseudun kaasun toimituksille.

Kokonaispituudeltaan 90 kilometrin mittainen putki kulkee kuuden kunnan alueella. Nämä ovat Mäntsälä, Hyvinkää, Nurmijärvi, Vihti, Lohja ja Siuntio. Yhtiö kertoo uuden putken mahdollistavan maakaasun markkinoimisen läntisen Uudenmaan kuntiin, jotka eivät tällä hetkellä ole kaasuverkon piirissä.

Myös mahdollisuudet laajentaa kaasun jakelua Lohjalla ja rakentaa kaasuputki Hankoniemelle Tammisaareen ja Hankoon ovat entistä paremmat. Gasum on jo kartoittanut alustavasti alueella sijaitsevia yrityksiä, joilla voisi olla kiinnostusta kaasun käyttöönottoon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Gasum rakentaa maakaasuputken Mäntsälästä Siuntioon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat