Kokeile kuukausi maksutta

Musiikkitalon tarjoukset hylättiin

Helsingin musiikkitalon kiinteistöyhtiön hallitus hylkäsi keskiviikkona 2.5. kaikki kolme Musiikkitalon pääurakkatarjousta.

Helsingin musiikkitalon kiinteistöyhtiön hallitus hylkäsi keskiviikkona 2.5. kaikki kolme Musiikkitalon pääurakkatarjousta.

Kuuntele juttu

Tilaaja oli kysynyt tarjouksia kiinteähintaisina, mutta NCC ja Skanska tarjosivat tarjouspyynnön vastaisesti hanketta projektinjohtourakkana eivätkä antaneet ollenkaan kiinteää hintaa. Peab Seicon antoi ainoana pyydetyn kiinteähintaisen tarjouksen, mutta se esitettiin hylättäväksi liian kalliina. Hinta oli kaksinkertainen pääurakan 70 miljoonan euron budjettiin nähden.

Senaatti järjestää uuden kilpailun projektinjohtourakkana. Siinä varaudutaan myös suunnitelmien ja aikataulun tarkistamiseen. Uusi kilpailu lykkää talon valmistumista kevääseen 2010.

Tarjouskilpailun uusimiseen toi lisäaikaa se, että maarakennustyöt ovat Rakennuslehden mukaan puoli vuotta myöhässä. Patoseinän piti valmistua joulukuussa, mutta se valmistuu vasta toukokuun lopulla. Syiksi kerrotaan uuden tekniikan ja konerikkojen aiheuttamat yllätykset. Myöhästymisen vuoksi tontti olisi ollut pääurakoitsijalle vapaa vasta syyskuussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Musiikkitalon tarjoukset hylättiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat