Kokeile kuukausi maksutta

Markkinaoikeus hylkäsi Peab Seiconin Musiikkitaloa koskeneen hakemuksen

Markkinaoikeus on tänään hylännyt Peab Seicon Oy:n hakemuksen Helsingin Musiikkitalon urakkakilpailusta.

Markkinaoikeus on tänään hylännyt Peab Seicon Oy:n hakemuksen Helsingin Musiikkitalon urakkakilpailusta.

Musiikkitalon hallitus hylkäsi toukokuun alussa Peab Seiconin rakennusurakkatarjouksen ylihintaisena hankkeen budjettiin ja talousarvioon nähden. Peab Seicon vaati markkinaoikeutta poistamaan Musiikkitalon hallituksen päätöksen hylätä yhtiön rakennusurakkatarjous. Yhtiö vaati myös, että hankintayksikköä kiellettäisiin järjestämästä uutta tarjouskilpailua ja velvoitettaisiin se korjaaman virheellinen menettelynsä ratkaisemalla urakoitsijan valinta Peab Seiconin tarjouksen perusteella.

Lisäksi Peab Seicon vaati markkinaoikeutta kieltämään hankintayksikköä väliaikaisesti järjestämästä uutta tarjouskilpailua tai ryhtymästä muihin rakennustoimiin. Markkinaoikeus ryhtyi käsittelemään väliaikaista kieltoa koskevia vaatimuksia ja havaitsi, että asiassa on mahdollista ilman enempää valmistelua antaa lopullinen ratkaisu.

Markkinaoikeuden mukaan hankintayksikkö ei syrjinyt Peab Seiconia tai menetellyt muutenkaan epätasapuolisesti yhtiötä kohtaan jättäessään sen tarjouksen hyväksymättä ja keskeyttäessään aloitetun hankintamenettelyn. Oikeus katsoi, ettei hankintalaissa ole nimenomaisia säädöksiä aloitetun hankintamenettelyn keskeyttämisestä hankintaa tekemättä. Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen oikeuskäytäntö osoittaa, ettei hankintaviranomaisella ole velvollisuutta tehdä sopimusta tarjouskilpailussa ainoaksi jääneen urakoitsijan kanssa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Markkinaoikeus hylkäsi Peab Seiconin Musiikkitaloa koskeneen hakemuksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat