Kokeile kuukausi maksutta

LVM asetti selvitysmiehen tutkimaan väylähankkeiden kustannusylityksiä

Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut selvitysmiehen arvioimaan, miten tie- ja ratahankkeiden kustannusarvioiden luotettavuutta voidaan parantaa. Selvitysmiehenä toimii Suomen Rakennusinsinöörien Liiton puheenjohtaja Jorma Haapamäki. Hänen tehtävänään on tarkastella viime vuosien tie- ja ratahankkeiden kustannusarvioiden pitävyyttä, pohtia ylitysten syitä ja tehdä ehdotus siitä, miten ongelmia voitaisiin välttää.

Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut selvitysmiehen arvioimaan, miten tie- ja ratahankkeiden kustannusarvioiden luotettavuutta voidaan parantaa. Selvitysmiehenä toimii Suomen Rakennusinsinöörien Liiton puheenjohtaja Jorma Haapamäki. Hänen tehtävänään on tarkastella viime vuosien tie- ja ratahankkeiden kustannusarvioiden pitävyyttä, pohtia ylitysten syitä ja tehdä ehdotus siitä, miten ongelmia voitaisiin välttää.

Kustannusarvioiden ylitykset vaikeuttavat hankkeiden pitkäjänteistä suunnittelua ja toteuttamista. Talousarviossa myönnetty valtuus ei riitä hankkeen toteutukseen etenkään tiehankkeissa. Arvioitua kalliimmaksi osoittautuneita liikennehankkeita ovat olleet muun muassa Vuosaaren sataman liikenneyhteyksien rakentaminen, Kehä I:n työt välillä Turunväylä-Vallikallio ja valtatien 2 parantaminen välillä Vihti-Pori.

Selvitystyön tulee valmistua marraskuun loppuun mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “LVM asetti selvitysmiehen tutkimaan väylähankkeiden kustannusylityksiä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat