Kokeile kuukausi maksutta

Puolarmetsän kampus –hanke etenee Espoossa

Espoon kaupunginhallitus on hyväksynyt Espoon sairaalaa ja Puolarkotia koskevan selvityksen toiminnallisen sisällön sekä hankkeiden toteuttamisen siten, että ne muodostavat yhtenäisen palvelukokonaisuuden Puolarmetsän sairaalan tontille.

Espoon kaupunginhallitus on hyväksynyt Espoon sairaalaa ja Puolarkotia koskevan selvityksen toiminnallisen sisällön sekä hankkeiden toteuttamisen siten, että ne muodostavat yhtenäisen palvelukokonaisuuden Puolarmetsän sairaalan tontille.

Puolarmetsän kampukseksi nimetylle alueelle on tarkoitus rakentaa uusi geriatrinen kuntoutus- ja kotiutussairaala (Espoon sairaala), jonka yhteyteen tulee terveysasema. Sairaalaan tulee 200 sairaansijaa ja HUS:in vanhuspsykiatriaa varten varataan lisäksi 20-30 sairaansijaa. Terveysasema vastaa lähialueiden noin 35 000 asukkaan perusterveydenhuollosta.

Tavoitteena on, että uusi sairaala ja terveysasema valmistuvat vuoden 2013 loppuun mennessä. Sairaala, terveysasema ja tarvittavat tukipalvelut edellyttävät noin 40 000 bruttoneliömetrin rakentamista, josta uuden sairaalan osuus on noin 30 000 bruttoneliötä. Kuluvan vuoden toukokuun kustannustasossa uudisrakennuksen kustannuksiksi arvioidaan 100-120 miljoonaa euroa.

Nykyinen Puolarmetsän sairaala peruskorjataan monipuoliseksi ikäihmisten palveluasumista ja ennaltaehkäiseviä palveluja tarjoavaksi toimintokokonaisuudeksi (Puolarkoti). Yksikköön tulee noin 80-120 asumispalvelupaikkaa erikuntoisille ikäihmisille. Asunnot ovat kooltaan 30-60 neliömetriä. Valtaosa on yhden hengen asuntoja. Lisäksi rakennukseen varaudutaan sijoittamaan tilat kotisairaalalle ja saattohoitokodille.

Puolarmetsän sairaala peruskorjataan Espoon sairaalan valmistuttua. Vuonna 1977 valmistuneen 22 400 bruttoneliön laajuisen Puolarmetsän sairaalan peruskorjaaminen uuden toimintakonseptin mukaiseksi maksaa noin 45 miljoonaa euroa arvioituna 80 prosentin korjausasteen mukaan.

Lopullinen suunnitteluratkaisu vaikuttaa sekä Espoon sairaalan että Puolarmetsän sairaalan peruskorjauksen rakennuskustannusten muodostumiseen.

Puolarmetsän kampus -hankkeen suunnittelu pyritään viemään nopeasti eteenpäin. Valtuusto käsittelee toteutusaikataulua osana vuosien 2008-2010 toiminta- ja taloussuunnitelmaa. Matinkylän terveysaseman peruskorjauksen ja laajennuksen toteutus valmistellaan investointisuunnitelman yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puolarmetsän kampus –hanke etenee Espoossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat