Helsingin Eiranrantaan ja Merisatamaan rakennetaan virkistysalueita

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt Eiranrannan ja Merisataman virkistysalueiden puistoympäristösuunnitelman. Ramboll Finlandin tekemä puistoympäristösuunnitelma koskee noin 13 hehtaarin suuruista kokonaisuutta, joka sisältää useita erilaisia alueita ja paikkoja. Rantaviivaa on yhteensä noin 1,3 kilometriä.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt Eiranrannan ja Merisataman virkistysalueiden puistoympäristösuunnitelman. Ramboll Finlandin tekemä puistoympäristösuunnitelma koskee noin 13 hehtaarin suuruista kokonaisuutta, joka sisältää useita erilaisia alueita ja paikkoja. Rantaviivaa on yhteensä noin 1,3 kilometriä.

Puistoalueiden länsiosaan on suunnitteilla Merisataman rantakävelytien jatke, loiva sora- tai hiekkarantainen uimapaikka, meriportaat ja vesiallas. Villa Ensin eteen on suunniteltu eduspuisto, joka liitetään muuhun puistoon radan paikalle rakennettavalla uudella kävelytiellä. Puistossa on myös perennaistutuksia ja vanhuksille soveltuva kävelyreitti penkkeineen.

Hylkeenpyytäjänkentän toteutus alkaa tänä syksynä. Pyhiinvaeltajanpuiston ja Pyhän Birgitan puiston toteutus alkaa 2008 keväällä. Luostaripuiston toteutus alkaa syksyllä 2008. Muiden länsiosan puistojen toteutus alkaa 2009.

Koko suunnitelman toteutuskustannuksiksi yleiskustannuksineen on arvioitu 14,2 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Eiranrantaan ja Merisatamaan rakennetaan virkistysalueita”

Jätä kommentti