Keljonlahden voimalaitoksen rakentaminen alkamassa Jyväskylässä

Jyväskylän kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta on hyväksynyt Keljonlahden voimalaitoksen rakennusluvan. Päätös käynnisti lopullisesti hankkeen etenemisen, ja rakentaminen alkaa ensi maanantaina (15.10.) voimalaitosalueelta poistettavan puuston korjuulla. Kuun vaihteen jälkeen päästäneen maansiirtotöihin ja marraskuun puolivälin jälkeen louhintatöihin.

Jyväskylän kaupungin ympäristö- ja rakennuslautakunta on hyväksynyt Keljonlahden voimalaitoksen rakennusluvan. Päätös käynnisti lopullisesti hankkeen etenemisen, ja rakentaminen alkaa ensi maanantaina (15.10.) voimalaitosalueelta poistettavan puuston korjuulla. Kuun vaihteen jälkeen päästäneen maansiirtotöihin ja marraskuun puolivälin jälkeen louhintatöihin.

Maansiirtourakka on mittava, sillä moreenimaata leikataan noin 600 000 kiintokuutiometriä ja kalliota 250 000 kiintokuutiometriä. Projektin aikataulun mukaan maansiirtourakka valmistuu heinäkuun loppuun mennessä ja koko laitos vuoden 2010 puolivälissä. Maansiirron urakoitsijaksi on valittu Maansiirto M. Laivola Oy Turengista.

Jyväskylän Voima Oy on palkannut voimalaitosprojektinsa johtajaksi DI Pentti Huumon, joka siirtyy Jyväskylään ÅF Enprima Oy:n palveluksesta. ÅF Enprima toimii hankkeen suunnittelu-, hankinta- ja projektinjohtokonsulttina.

Keljonlahdelle nousee turvetta ja puuta polttoaineinaan käyttävä sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitos, johon rakennetaan myös lauhdeosa. Valmistuttuaan voimalaitos voi tuottaa kaukolämpöä 240 megawattia ja sähköä 130 megawattia. Yksinomaisessa lauhdeajossa sähköteho voidaan nostaa 200 megawattiin.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 220 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keljonlahden voimalaitoksen rakentaminen alkamassa Jyväskylässä”

Vastaa