Markkinaoikeus ei tutki Ratinan kauppakeskushanketta

Markkinaoikeus on antanut päätöksen jättää tutkimatta Tampereen kaupungin Ratinan alueen kauppakeskusta ja siihen liittyvien alueiden toteuttamista koskevaa hankintakilpailua. Citycon Oyj ja Skanska Talonrakennus Oy:n olivat vaatineet asian tutkimista.

Markkinaoikeus on antanut päätöksen jättää tutkimatta Tampereen kaupungin Ratinan alueen kauppakeskusta ja siihen liittyvien alueiden toteuttamista koskevaa hankintakilpailua. Citycon Oyj ja Skanska Talonrakennus Oy:n olivat vaatineet asian tutkimista.

Markkinaoikeus katsoo, ettei sillä ole hankintalain tarkoittamaa toimivaltaa tutkia hakemusta. Päätöksen mukaan kysymys ei ole hankintalain tarkoittamasta hankinnasta, koska sopimuskokonaisuuden pääasialliseen osaan ei voida soveltaa hankintalakia. Hankkeen toteuttamista koskevan sopimusjärjestelyn päätarkoituksena on ollut myydä kaupungin osoittamat kiinteistöt valituksi tulevalle toteuttajalle, jotta tämä rakentaisi kyseiselle alueelle omaan omistukseensa jäävän kauppakeskuksen.

Tampereen kaupunginhallitus oli jo aiemmin hylännyt Cityconin ja Skanska Talonrakennuksen tekemän oikaisuvaatimuksen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Markkinaoikeus ei tutki Ratinan kauppakeskushanketta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi