Rovakadun saneeraus valmistumassa Rovaniemellä

Rovaniemellä vietetään Rovakadun avajaisia tänään. Rovakadun saneeraus ja Koskikadun kävelykadun laajennuksen rakennustyöt valmistuvat ensi viikolla. Hankkeen kustannusarvio oli 2,3 miljoonaa euroa.

Rovaniemellä vietetään Rovakadun avajaisia tänään. Rovakadun saneeraus ja Koskikadun kävelykadun laajennuksen rakennustyöt valmistuvat ensi viikolla. Hankkeen kustannusarvio oli 2,3 miljoonaa euroa.

Saneerauksessa Rovakadulle ja Koskikadulle on toteutettu esteetön reitti, jonka toteutuksessa on huomioitu aisti- ja liikuntarajoitteisten liikkumisen erityistarpeet. Kaduilta on poistettu kaikki tarpeettomat esteet. Reunakivien ylitykset on madallettu, suojateiden eteen on asennettu herätenastoitukset ja eri liikuntamuotojen käyttämien alueiden pintamateriaalit ovat erilaisia ja alueiden välissä on kiveyksellä toteutettu ohjaava nauha.

Kävelykatua aiotaan laajentaa ensi vuonna edelleen Valtakadulle saakka sekä uusia Koskikatu Valtakadulta Kemijoen rantaan. Loppuosan kustannusarvio on noin 1,6 miljoonaa euroa. Tässä yhteydessä hankitaan ja asennetaan Rovakadulle suunnitelman mukaiset sieltä vielä puuttuvat penkit ja roska-astiat.

Rovakadun saneeraustöiden pääurakoitsijana on toiminut Lemminkäinen Betonituote Oy ja aliurakoitsijana Kivikymppi Oy. Suunnittelusta vastaa Suunnittelukeskus Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rovakadun saneeraus valmistumassa Rovaniemellä”

Vastaa