Kokeile kuukausi maksutta

Valtatien 23 Kankaanpään liittymän parantamistyö valmistui

Valtatien 23 Kankaanpään kiertoliittymä on valmistunut. Soraset Yhtiöt Oy:n urakoiman hankkeen rakentamiskustannukset ovat olleet 2,0 miljoonaa euroa.

Valtatien 23 Kankaanpään kiertoliittymä on valmistunut. Soraset Yhtiöt Oy:n urakoiman hankkeen rakentamiskustannukset ovat olleet 2,0 miljoonaa euroa.

Hankkeessa toteutettiin parantamistoimenpiteenä halkaisijaltaan 50 metrin kiertoliittymä. Sen lisäksi valtatielle rakennettiin Parkanon suuntaan ohituskaista, jonka pituus on 630 metriä. Ohituskaistalla vastakkaiset ajosuunnat on eroteltu keskikaiteella, jolla estetään autojen kohtaamisonnettomuudet.

Samalla myös kevyen liikenteen turvallisuutta parannettiin täydentämällä kevyen liikenteen väyliä Porin ja Honkajoen suuntiin sekä rakennettiin tärkeimpiin ylityskohtiin suojatiesaarekkeet. Valtatien varteen rakennettiin melusuojausta 350 metriä. Lisäksi tehtiin yksityistie- ja katujärjestelyjä.

Kiertoliittymän rakentaminen aloitettiin jo vuonna 2003 rakentamalla esikuormituspenkereet heikosti kantavalle pohjamaalle vähentämään ja ennen kaikkea nopeuttamaan haitallisia painumia alueella. Varsinaiset muut rakennustyöt tehtiin vuosien 2006-2007 aikana.

Kiertoliittymän keskiympyrään on Kankaanpään kaupunki rakennuttanut kustannuksellaan valotaideteoksen, joka samalla parantaa kiertoliittymän havaittavuutta liittymään saavuttaessa.

Kiertoliittymä vihitään käyttöön lauantaina 20.10.2007. Vihkimisen suorittaa ulkoministeri Ilkka Kanerva.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtatien 23 Kankaanpään liittymän parantamistyö valmistui”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat