Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin läntisen yhteispäivystyssairaalan peruskivi muurattu

Uuden Helsingin kaupungin Läntisen yhteispäivystyssairaalan peruskivi muurattiin tiistaina Meilahdessa. Sairaalan rakentaminen aloitettiin toukokuussa maanrakennustöillä ja nyt käynnistyi varsinainen rakentaminen. Sairaala valmistuu keväällä 2009, ja se otetaan käyttöön alkusyksystä 2009.

Uuden Helsingin kaupungin Läntisen yhteispäivystyssairaalan peruskivi muurattiin tiistaina Meilahdessa. Sairaalan rakentaminen aloitettiin toukokuussa maanrakennustöillä ja nyt käynnistyi varsinainen rakentaminen. Sairaala valmistuu keväällä 2009, ja se otetaan käyttöön alkusyksystä 2009.

Yhteispäivystyssairaalan rakennuskustannukset ovat noin 32,3 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa. Rakennuksen laajuus on 11 775 bruttoneliömetriä ja 56 350 kuutiometriä. Sairaalan pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtitoimisto Virta Palaste Leinonen Oy.

Yhteispäivystyssairaalan rakentamisen tilaajana on kiinteistöviraston tilakeskus, ja rakennuttamistehtävistä vastaa rakennusviraston HKR-Rakennuttaja. Työhön on kuulunut myös HUSin korva- ja silmäklinikan opetusrakennuksen purkaminen. Uusi sairaala nousee opetusrakennuksen paikalle.

Uuteen sairaalaan siirtyy Marian sairaalan nykyinen päivystystoiminta, joka käsittää sisätautien päivystyspoliklinikan, terveyskeskuksen pientraumatologisen ja keskitetyn terveyskeskuspäivystyksen.

Meilahden sairaala-alueella on parhaillaan meneillään muitakin rakennustöitä. HUS peruskorjaa rakennuksia ja rakentaa tulevan yhteispäivystyssairaalan viereen uutta Kolmiosairaalaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin läntisen yhteispäivystyssairaalan peruskivi muurattu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat