Kokeile kuukausi maksutta

Lemcon ja Kalugan viranomaiset yhteistyöhön teollisuuspuistohankkeessa

Lemminkäinen-konserniin kuuluvan Lemcon Oy:n noin 135 hehtaarin teollisuuspuistohanke etenee Venäjällä. Yhtiö on allekirjoittanut investointi- ja yhteistyösopimuksen Kalugan läänin viranomaisten kanssa tänään Helsingissä.

Lemminkäinen-konserniin kuuluvan Lemcon Oy:n noin 135 hehtaarin teollisuuspuistohanke etenee Venäjällä. Yhtiö on allekirjoittanut investointi- ja yhteistyösopimuksen Kalugan läänin viranomaisten kanssa tänään Helsingissä.

Teollisuuspuisto nousee Vorotynskin taajamaan, 200 kilometriä Moskovasta lounaaseen. Teollisuuspuistoon on tarkoitus saada lähivuosina parikymmentä tuotantolaitosta ja logistiikkakeskusta, joiden yhteispinta-ala on noin 500 000 kerrosneliömetriä. Lemconin liikeideana on tarjota Venäjälle investoiville länsiyrityksille nopea ja vähäriskinen tapa etabloitua maan kasvaville markkinoille.

”Kun maanhankintaan ja infrastruktuuriin liittyvät asiat on asiakkaiden puolesta ratkaistu, voidaan keskittyä investoinnin nopeaan toteutukseen länsimaisittain urakoituna”, Lemconin toimitusjohtaja Matti A. Mantere toteaa.  

Mantereen mukaan Kaluga on osoittautunut Keski-Venäjällä ylivoimaiseksi sijaintipaikaksi investointiystävällisen ilmapiirinsä, koulutetun työvoiman hyvän saatavuuden ja erinomaisten liikenneyhteyksiensä vuoksi. Yrityksiä houkutellaan Kalugaan aktiivisesti muun muassa verohelpotuksilla. Myös sähköenergian hinta on läänissä erittäin kilpailukykyinen.

Kalugaan ovat jo sijoittuneet muun muassa Stora Enso Packaging, Volkswagen, Volvo Trucks, Nestle, Lafarge ja Samsung.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemcon ja Kalugan viranomaiset yhteistyöhön teollisuuspuistohankkeessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat