Kokeile kuukausi maksutta

Raahe sai luvan sataman ruoppaamiseen

Pohjois-Suomen ympäristölupavirasto on myöntänyt Raahen kaupungille luvan Mikonkarin sataman ja sen väylän ruoppaamiseen. Raahe voi aloittaa ruoppaustyöt jo ennen lupapäätöksen lainvoimaiseksi tulemista. Tämä johtuu siitä, että töiden aloittamisen lykkääntymisestä aiheutuisi hakijalle muun muassa rahoituksen saamatta jäämisen muodossa huomattavaa vahinkoa. Hankkeen toteuttamiseksi on saatu rahoitus eikä sitä voida siirtää vuodelle 2008.

Pohjois-Suomen ympäristölupavirasto on myöntänyt Raahen kaupungille luvan Mikonkarin sataman ja sen väylän ruoppaamiseen. Raahe voi aloittaa ruoppaustyöt jo ennen lupapäätöksen lainvoimaiseksi tulemista. Tämä johtuu siitä, että töiden aloittamisen lykkääntymisestä aiheutuisi hakijalle muun muassa rahoituksen saamatta jäämisen muodossa huomattavaa vahinkoa. Hankkeen toteuttamiseksi on saatu rahoitus eikä sitä voida siirtää vuodelle 2008.

Lisäksi ympäristölupavirasto katsoo, että töiden aloittaminen voi tapahtua tuottamatta muille vesien käyttömuodoille tai luonnolle ja sen toiminnalle huomattavaa pysyvää haittaa. Päätöksessä tarkoitettujen töiden suorittamisen jälkeen olot voidaan olennaisilta osin palauttaa entisen veroisiksi, mikäli lupa muutoksenhaun johdosta evätään tai lupamääräyksiä muutetaan.

Raahelle myönnetyn luvan mukaan ruoppausmassat on läjitettävä maalle. Ruoppausmassat on siirrettävä olennaisilta osin sataman läjitysalueelta kesään 2008 mennessä, kuitenkin viimeistään vuonna 2009.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Raahe sai luvan sataman ruoppaamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat