Kokeile kuukausi maksutta

Sveafastigheter ja HGR myyvät 154 miljoonalla eurolla Suomen kiinteistösalkun

Sveafastigheter ja HGR Property Partners ovat sopineet myyvänsä 154 miljoonalla eurolla suomalaisen päivittäistavarakaupan kiinteistöistä koostuvan salkun ranskalaisen AXA Real Estate Investment Managersin (AXA REIM) hallinnoimalle kiinteistörahastolle ”European Retail Income Venture II:lle” (ERIV II). Kauppa saatetaan päätökseen joulukuussa.

Sveafastigheter ja HGR Property Partners ovat sopineet myyvänsä 154 miljoonalla eurolla suomalaisen päivittäistavarakaupan kiinteistöistä koostuvan salkun ranskalaisen AXA Real Estate Investment Managersin (AXA REIM) hallinnoimalle kiinteistörahastolle "European Retail Income Venture II:lle" (ERIV II). Kauppa saatetaan päätökseen joulukuussa.

Salkku sisältää yhteensä 128 kohdetta Suomessa ja sen vuokrattava pinta-ala on noin 130 000 neliömetriä. Kiinteistösalkku koostuu pienistä ja keskisuurista, keskimäärin 1 000 neliömetrin, päivittäistavarakaupoista 95 kunnassa ympäri Suomea. Salkun päävuokralaisia ovat lähes yhtä suurin osuuksin S-ryhmä, Kesko ja Tradeka.

Ruotsalainen kiinteistöihin erikoistunut pääomasijoittaja Sveafastigheter ja suomalainen kiinteistösijoitusyhtiö HGR Property Partners hankkivat kiinteistöt usealla transaktiolla viime vuonna. Salkun vuokrasopimusten keskimääräinen pituus on noin seitsemän vuotta.

”Yhteistyömme HGR Property Partnersin kanssa on ollut erittäin menestyksekästä ja olemme saattaneet olettamaamme nopeammin loppuun liiketoimintasuunnitelman, jonka muodostimme kohteita ostettaessa. Vuokraamiseen sekä rakennusten uudistamiseen keskittyminen on tuottanut erinomaisia tuloksia. Kiinteistöt ovat nyt täyteen vuokrattuja sekä hyvin hoidettuja”, sanoo Sveafastigheterin toimitusjohtaja Simon de Château.

HGR Property Partnersin toimitusjohtaja Patrick Gylling puolestaan kertoo, että yhtiön yhteistyö Sveafastigheterin kanssa jatkuu ja yhtiöt etsivät jatkuvasti uusia investointimahdollisuuksia Suomessa.

Sveafastigheter omistaa rahastojen kautta kiinteistöjä yli 5 miljardin kruunun arvosta ja niiden yhteenlaskettu vuokrattava pinta-ala ylittää 500 000 neliömetriä. AXA IM Groupin täysin omistama tytäryhtiö AXA REIM on erikoistunut kiinteistörahastojohtamiseen ja hallinnoi varoja noin 42 miljardin euron arvosta. Pohjoismaissa AXA REIM avasi toimiston Tukholmassa keväällä 2007.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sveafastigheter ja HGR myyvät 154 miljoonalla eurolla Suomen kiinteistösalkun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat