Kokeile kuukausi maksutta

Vapo kartoittaa paikkaa biodieseltehtaan rakentamiseen

Vapo on kartoittanut alueet, jotka puu- ja turveraaka-ainevaroiltaan soveltuvat biodieseliä tuottavan tehtaan sijaintipaikaksi. Alueet sijaitsevat Ruotsissa, Suomessa ja Virossa. Ensi kesään mennessä valitaan jatkoon 3-5 kohdetta. Samalla yhtiö selvittää yhteistyömahdollisuudet alueen teollisuuden ja kaupunkien kanssa.

Vapo on kartoittanut alueet, jotka puu- ja turveraaka-ainevaroiltaan soveltuvat biodieseliä tuottavan tehtaan sijaintipaikaksi. Alueet sijaitsevat Ruotsissa, Suomessa ja Virossa. Ensi kesään mennessä valitaan jatkoon 3-5 kohdetta. Samalla yhtiö selvittää yhteistyömahdollisuudet alueen teollisuuden ja kaupunkien kanssa.
Kuuntele juttu

Mikäli jatkoon valituille alueille tehtävät tarkemmat laskelmat ovat myönteisiä, Vapo hakee yhteistyökumppanit ensi vuoden kuluessa. Investointipäätös voidaan tehdä vuoden 2009 lopussa.

Avainasemassa liiketoiminnan kannattavuudelle on raaka-aineiden pitkän aikavälin toimitusvarmuus. Alueet onkin valittu puu- ja turvevarojen saatavuuden perusteella. Toisena valintaperusteena on ollut tehtaan tuottaman höyryn mahdolliset kulutuskohteet.

Vapo on valinnut uuden liiketoimintansa tuotteeksi puusta ja turpeesta valmistetun, toisen sukupolven biodieselin. Alustavat elinkaaritarkastelut osoittavat, että kestävän kehityksen mukaiset kriteerit voidaan täyttää sopivalla puu-turve -seoksella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vapo kartoittaa paikkaa biodieseltehtaan rakentamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat